Havermout-yoghurtcake met bosvruchten

Dit recept kwam ik tegen in het nieuwe Landleven magazine en omdat ik alle ingrediënten ervoor in huis had ging ik meteen aan de slag. Wel paste ik het recept hier en daar iets aan naar eigen smaak. Zo gebruikte ik bosvruchten in plaats van bosbessen en verminderde ik de hoeveelheid suiker. Dit is echt een supermakkelijke cake om te maken en het resultaat is verrukkelijk!

Gebak, Zoet

Ingrediënten

  • 275 g bloem
  • 200 g fijne kristalsuiker
  • 12 g (wijnsteen)bakpoeder
  • Snuf zout
  • 220 g volle yoghurt
  • 60 g zonnebloemolie + extra om bakvorm in te vetten
  • 2 eieren
  • 150 g bosvruchten (bevroren of vers kan allebei)
  • 75 g havermoutvlokken + extra om te bestrooien

Verder nodig

  • Cakeblik van 25 cm.
  • Vel bakpapier

Bereiding

Verwarm de oven voor op 190 graden. Vet een cakeblik in met olie (of boter) en bekleed de randen met bakpapier.

Roer in een grote kom de bloem, suiker, het bakpoeder en het zout door elkaar.

Klop in een andere kom de yoghurt, olie en eieren luchtig en glad. Voeg het bloemmengsel toe en roer door elkaar. Je kunt dit gewoon met de garde doen, wat (kleine) klontjes in het beslag zijn namelijk niet zo erg.

Roer in een kommetje de bosvruchten en havermout door elkaar en spatel ze voorzichtig door het cakebeslag.

Giet het beslag in het cakeblik en bestrooi met wat extra havermoutvlokken.

Bak de cake in het midden van de oven in circa 50 minuten gaar, of tot een satéprikker er schoon en droog uitkomt.

Havermout-yoghurtcake met bosvruchten

Geen reacties

Verdeel je liefde

Dit vind je misschien ook leuk

Bekijk alle recepten
Follow on Bloglovin