Hete kip

Supermalse hete kip in een smakelijke ketjapsaus met pindakaas. Je kunt deze hete kip rustig aan je kinderen voorschotelen want hij is niet echt pittig. Mijn dochter is dol op dit gerecht. Eten er geen kinderen mee, zie dan onderstaande tip om de kip echt heet te maken. 😉 Ik serveer deze hete kip met rijst en een frisse komkommersalade. Gekookte sperziebonen zijn er ook lekker bij. 

Marineren

De voorbereiding van dit gerecht kost je maar tien minuten. Daarna laat je de kip marineren, hoe langer hoe beter! Dit kan al een dag van tevoren. Als de kip gemarineerd is stoof je hem een uurtje in een braadpan hij heerlijk mals is. Ondertussen hoef je alleen wat rijst te koken en de komkommersalade te maken.

Hete kip

Hoofdgerechten, Kiprecepten

Heb je onze kookboeken al? Bomvol makkelijke hoofdgerechten! 

Ons derde kookboek "Makkelijke Wereldgerechten" kun je nu bestellen.

Bestel ze hier!

Onze kookboeken

(18 stemmen)
2 reacties

Deel je reactie

  1. Ramona

    Altijd als ik een papje met maizena moet maken dan bindt het niet, ik snap er niks van 😢 enig idee wat ik fout doe?

    1. Hoi Ramona, heb je het wel genoeg verwarmd? Hij gaat namelijk pas binden als je hem verwarmt. Daarna niet te hard meer laten koken, want dan verliest hij juist weer zijn bindkracht.

Dit vind je misschien ook leuk

Bekijk alle recepten
Follow on Bloglovin
KeukenLiefde