Hutspot ovenschotel met rookworst – Hutspot met een twist! Deze keer eten we de hutspot niet op de traditionele manier met een kuiltje jus, maar gratineren we hem in de oven met plakjes rookworst en kaas!
Wortels en uien bakken
Ik bak de wortels en uien gaar in een koekenpan samen met de spekjes. Daarna roer ik ze door de aardappelpuree. Zo krijgt deze ovenschotel een lekkere bite. Vind je het lekkerder om de wortels en uien mee te koken met de aardappel en fijn te stampen, dan kan dat natuurlijk ook.
Variaties
Natuurlijk kun je lekker variëren met dit recept. Verdeel bijvoorbeeld een laagje rul gebakken, gekruid gehakt tussen twee hutspotlaagjes, of maak een vegetarische variant met vega rookworst en spekjes.
Merknamen in dit recept/artikel kunnen afkomstig zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes kunnen affiliate links zijn. Voor meer informatie lees onze voorwaarden.
Bereiding
Kook de aardappels in gezouten water circa 20 minuten, of tot ze zacht zijn.
Verwarm de oven voor op 225 graden. Vet een ovenschaal in met boter of olie.
Verhit ondertussen een grote koekenpan en bak het spek licht goudbruin.
Voeg de helft van de roomboter, de hutspotgroenten en tijm toe en roerbak op middelhoog vuur 10 – 15 minuten tot ze gaar zijn. Breng op smaak met zout en peper.
Giet de aardappels af en stamp fijn. Voeg de overige roomboter toe en zoveel room of melk tot je een smeuïge puree krijgt. Breng op smaak met zout en peper.
Roer de hutspotgroenten en de peterselie door de puree en schep in de ovenschaal.
Verdeel de plakjes rookworst en geraspte kaas erover.
Bak 15 tot 20 minuten in de oven, of tot de bovenkant goudbruin is.
Bewaar deze hutspot ovenschotel met rookworst op Pinterest!
Heb je onze kookboeken al? Bomvol makkelijke hoofdgerechten!
Ons derde kookboek "Makkelijke Wereldgerechten" kun je nu bestellen.
Ons derde kookboek is uit! Koken met KeukenLiefde: Makkelijke Wereldgerechten.
In het boek vind je 75 makkelijke hoofdgerechten (verdeeld in de hoofdstukken vlees, vis, kip en vega) die je maakt zonder pakje of zakje. Van Mexicaanse enchiladas, Thaise kip Siam, Zuid-Afrikaanse bobotie, Hongaarse goulash, Surinaamse roti, Portugese kip piri piri, Mexicaanse nachoschotel, Italiaanse lasagnette en Griekse moussaka tot Spaanse paëlla, Zweedse gehaktballetjes en nog véél meer!
om 12:01
Heb je dit recept gemaakt? Ik ben benieuwd wat je ervan vindt! 😀