IJsjes cupcakes (uit het ‘Kinderbakboek’)

Hoe leuk zijn deze ijsjes cupcakes! Ze komen uit het ‘Kinderbakboek’ van Laura Kieft. Als je van bakken houdt ken je Laura ongetwijfeld van haar zoete bakblog Laura’s Bakery. Ik snuffel regelmatig even rond op haar website om me te verlekkeren aan de prachtige foto’s en leuke recepten. 

Kinderbakboek

Het ‘Kinderbakboek’ is alweer het vierde kookboek van Laura’s hand. De 30 zoete bakrecepten zijn allemaal uitgewerkt met stap-voor-stap illustraties die alle handelingen duidelijk laten zien. Dat maakt het boek niet alleen heel erg leuk en aantrekkelijk voor kinderen, maar ook voor volwassenen! Ook handig: het boek heeft een spiraalband waardoor de bladzijdes mooi open blijven liggen tijdens het bakken.

Naast de 30 recepten geeft Laura ook antwoordt op veel gestelde bakvragen zoals ‘hoe voorkom je dat het beslag gaat schiften?’, ‘wat is au bain-marie?’, ‘wanneer is een baksel gaar?’ en ‘hoe bekleed je een bakvorm?’. Ook vertelt ze wat de ongeschreven bakregels zijn, legt ze de betekenis uit van veelgebruikte baktermen en geeft ze nog veel meer tips en trucs. Met dit Kinderbakboek heb je dus alles in handen om je bakrecept tot een succes te maken.

IJsjes cupcakes

Deze ijsjes cupcakes komen uit het hoofdstuk Taart & (cup)cakes. Ze bestaan eigenlijk uit twee recepten: de cupcakes en de botercrème. De cupcakes zijn heel makkelijk om te maken, de botercrème duurt wat langer omdat je tussendoor moet wachten. Vind je dit teveel gedoe, dan kun je ook mix voor botercrème gebruiken waar je alleen boter en melk aan hoeft te voegen. Deze maak je in 3 minuten. Hoewel ik zelfgemaakte botercrème lekkerder vind, is de mix een prima alternatief voor als je weinig tijd hebt. Waar je ook voor kiest, deze ijsjes cupcakes zijn leuk om te maken en superfeestelijk! Ook erg leuk om als kindertraktatie uit te delen in de klas.

Kinderrecepten, Zoete recepten, Gebakrecepten

Heb je onze kookboeken al? Bomvol makkelijke hoofdgerechten! 

Ons derde kookboek "Makkelijke Wereldgerechten" kun je nu alvast reserveren, verwacht vanaf 2-9-2024!

Bestel ze hier!

Onze kookboeken

(0 stemmen)
Geen reacties

Deel je liefde

Dit vind je misschien ook leuk

Bekijk alle recepten
Follow on Bloglovin
Keuken♥Liefde