Japanse cheesecake

Al heel lang stond deze Japanse cheesecake op mijn nog-te-koken-lijstje en eindelijk kan ik hem afvinken. Het recept vond ik op de website van Rutger Bakt. Japanse cheesecake wordt ook wel cotton cheesecake genoemd. Hij is qua smaak en textuur anders dan de gewone cheesecake. Deze Japanse cheesecake lijkt qua smaak meer op een souffle. De textuur is zacht, romig en fluffy. Heel aangenaam!

Elke oven is anders

Dat heb ik bij dit recept weer geleerd. Bij mij was de cheesecake na 45 – 50 minuten al torenhoog en gebarsten. Ik heb de oven toen uitgezet met de deur op een kier en hem nog een tijdje in de oven laten staan. Hij zakte toen heel langzaam weer in en eenmaal uit de oven verder afkoelend op een rooster, zakte hij nog verder in. De volgende keer zou ik de oventemperatuur na 10 minuten verlagen naar 140 graden en dan rustig nog 30 minuten of iets langer verder bakken, tot hij gelijkmatig gerezen is en de bovenkant goudbruin gekleurd is. Dan de oven uitschakelen en in de oven met de deur op een kier laten rusten.

Serveertip

Het is erg lekker om vers, zacht fruit bij deze Japanse cheesecake te serveren zoals blauwe bessen, frambozen, bramen en aardbeien.

Aziatische recepten, Gebakrecepten

Heb je onze kookboeken al? Bomvol makkelijke hoofdgerechten! 

Ons derde kookboek "Makkelijke Wereldgerechten" kun je nu alvast reserveren, verwacht vanaf 2-9-2024!

Bestel ze hier!

Onze kookboeken

(6 stemmen)
Geen reacties

Deel je liefde

Dit vind je misschien ook leuk

Bekijk alle recepten
Follow on Bloglovin
Keuken♥Liefde