Kerriesoep met gamba’s en rijst

Deze kerriesoep is zacht van smaak en goedgevuld met gamba’s en rijst. Door rauwe en ongepelde gamba’s in de soep mee te laten garen krijgt de soep een volle smaak. Je kunt deze soep als voorgerecht of als lunch serveren maar ook als (licht) hoofdgerecht.

Snel, Visrecepten, Voorgerecht, Hoofdgerecht, Soep

Ingrediënten

  • 40 g boter
  • 1 sjalot, fijngesnipperd
  • 1 teen knoflook, uitgeperst
  • 1 tl kerriepoeder
  • 35 g bloem
  • 1 liter kippenbouillon
  • 8 reuzengarnalen, rauw en ongepeld (uit de diepvries)
  • 200 ml kokosmelk
  • 100 g basmatirijst, gekookt en afgekoeld
  • 2 lente-uitjes, in smalle ringen

Bereiding

Smelt de boter in een pan. Voeg de sjalot, knoflook en kerriepoeder toe en fruit op laag vuur tot de sjalot zacht is. Voeg de bloem toe en bak al roerend op laag vuur 2 minuten mee om de bloem te garen. Voeg de bouillon toe en zet het vuur wat hoger. Blijf roeren met een garde tot de soep glad en licht gebonden is. Breng aan de kook en zet het vuur dan weer wat lager.

Voeg de rauwe en ongepelde garnalen toe aan de soep en gaar circa 5 à 6 minuten mee. De garnalen zijn goed als ze krom en roze zijn. Haal de garnalen uit de soep en pel ze.

Roer de kokosmelk en rijst door de soep en warm nog een paar minuten door. Schep de soep in kommen en garneer met de garnalen en lente-ui.

Dit vind je misschien ook leuk

Bekijk alle recepten
Geen reacties

Verdeel je liefde

Follow on Bloglovin mytastenld.com