Kip goulash

Een leuke variant op Hongaarse goulash is deze kip goulash. Ik maak er een soort stoofpotje van met kip, paprika en spekjes. Anders dan de echte goulash zet je dit stoofpotje snel op tafel. Lekker om te serveren met gekookte rijst erbij, maar ook een gekookt aardappeltje of zelfs pasta smaken er lekker bij.

Kipfilet of kipdijfilet?

In deze kip goulash gebruik ik kipfilet. Omdat die een korte bereidingstijd heeft schep ik hem na het aanbakken uit de pan en leg hem pas later terug in de saus. Je kunt ook kipdijfilet gebruiken. Die hoef je na het aanbakken bij stap 1 hieronder niet uit de pan te halen. Waar kipfilet droog wordt als je hem te lang bakt, wordt kipdijfilet juist lekker mals. Beide soorten kip zijn lekker in dit gerecht. Waar je voor kiest is een kwestie van smaak.

Hongaarse recepten, Kiprecepten, Snelle recepten

Heb je onze kookboeken al? Bomvol makkelijke hoofdgerechten! 

Ons derde kookboek "Makkelijke Wereldgerechten" kun je nu bestellen.

Bestel ze hier!

Onze kookboeken

(73 stemmen)
13 reacties

Deel je reactie

  1. Lydia

    Kun je ook speklappen bakken en die in stukjes toevoegen?

  2. murat surmegozluler

    wow dit gerecht wist ik nog niet en nu ik het zie wow wat een simpele gerecht ik ga het van de week gelijk proberen

  3. Marjolein

    is t ook lekker om hier zo’n zakje goulashmruiden aan toe te voegen?

    1. Deze kip goulash heeft eigenlijk niks meer nodig Marjolein. Ik zou hem eerst een keer maken volgens dit recept en als je dan iets mist kun je de volgende keer altijd iets toevoegen.

  4. marianneke51

    Wat een lekker en makkelijk gerecht voor deze warme dagen, en ook makkelijk als camping gerecht. Snel klaar en maar 2 pannen nodig. Wij hebben het met rijst gegeten. Dit is zeker een blijvertje.
    Marian

    1. Leuk om te horen dat het gesmaakt heeft Marian!

  5. Carolien

    Hoi Annemiek, even een wat meer algemene vraag. Mijn zoontje mag geen tomaat, geen tomatenpuree en alles wat met tomaat te maken heeft. Helaas heb ik zelf nog geen vervanger gevonden voor tomatenpuree. Net als dit recept…ik ga er van watertanden maar helaas kan ik het dus niet maken. Ik heb hier te maken met verschillende allergieën (waaronder ook koemelk) en zoek dus echt recepten die ik voor het hele gezin kan koken. De koemelk allergie kan ik gelukkig genoeg vegan opties voor vinden, maar voor tomatenpuree heb ik nog geen vervanger gevonden. Heb jij een idee? Alvast bedankt, groet Carolien

    1. Hoi Carolien, dat klinkt als een uitdaging inderdaad. 😉 Tomaten zijn lastig te vervangen in een recept. Je kunt ze natuurlijk gewoon weglaten. Dat kan ook in dit recept. Door de paprikapoeder zal de saus toch een kleurtje krijgen. Eventueel zou je tamarindepasta kunnen gebruiken in plaats van tomatenpuree. Dat is een Aziatische smaakmaker (gemaakt van de vruchten van een tropische boom) met friszure, friszoete smaak. Niet vergelijkbaar met de smaak van tomatenpuree maar in dit recept misschien wel een goed alternatief. Ik zou eerst een theelepeltje toevoegen en dan proeven.

      1. Carolien

        Bedankt voor je antwoord! Ik ga zeker de tamarindepasta een keer proberen. Groet Carolien

  6. Anneke

    Ik heb deze heerlijke kip goulash gemaakt en heb er als bijgerecht rijst, maar ook zoete aardappelblokjes, gedaan! Het was smullen geblazen. Dank hiervoor! Het recept was duidelijk omschreven! Dit wordt een blijvertje! 👌 ***** !!!

    1. Klinkt goed Anneke en leuk om te horen dat het heeft gesmaakt! 🙂

  7. Yvonne

    Gisteren de kip goulash gemaakt! Heerlijk gegeten!

    1. Leuk om te horen Yvonne! 🙂

Dit vind je misschien ook leuk

Bekijk alle recepten
Follow on Bloglovin
KeukenLiefde