Ingrediënten
- 3 kipfilets, in blokjes gesneden
- 100 g gerookte spekreepjes
- 1 ui, fijngesnipperd
- 1 teentje knoflook, uitgeperst
- 1/2 tl milde paprikapoeder
- 1/2 tl gerookt paprikapoeder
- 1/2 tl gedroogde tijm
- 1/4 tl cayennepeper
- 3 paprika’s (rood, groen en geel), in blokjes
- 70 g tomatenpuree
- 3 tl suiker
- 1 kippenbouillontablet, verkruimeld
- Slok rode wijn (of laat achterwege)
- 500 ml water
- 1 el maizena (om de saus te binden)
Serveren met
- Rijst, pasta of gekookte of gebakken aardappel en lepeltje zure room of crème fraîche
om 17:39
Kun je ook speklappen bakken en die in stukjes toevoegen?
om 10:38
wow dit gerecht wist ik nog niet en nu ik het zie wow wat een simpele gerecht ik ga het van de week gelijk proberen
om 15:16
is t ook lekker om hier zo’n zakje goulashmruiden aan toe te voegen?
om 15:47
Deze kip goulash heeft eigenlijk niks meer nodig Marjolein. Ik zou hem eerst een keer maken volgens dit recept en als je dan iets mist kun je de volgende keer altijd iets toevoegen.
om 09:29
Wat een lekker en makkelijk gerecht voor deze warme dagen, en ook makkelijk als camping gerecht. Snel klaar en maar 2 pannen nodig. Wij hebben het met rijst gegeten. Dit is zeker een blijvertje.
Marian
om 09:40
Leuk om te horen dat het gesmaakt heeft Marian!
om 07:16
Hoi Annemiek, even een wat meer algemene vraag. Mijn zoontje mag geen tomaat, geen tomatenpuree en alles wat met tomaat te maken heeft. Helaas heb ik zelf nog geen vervanger gevonden voor tomatenpuree. Net als dit recept…ik ga er van watertanden maar helaas kan ik het dus niet maken. Ik heb hier te maken met verschillende allergieën (waaronder ook koemelk) en zoek dus echt recepten die ik voor het hele gezin kan koken. De koemelk allergie kan ik gelukkig genoeg vegan opties voor vinden, maar voor tomatenpuree heb ik nog geen vervanger gevonden. Heb jij een idee? Alvast bedankt, groet Carolien
om 09:26
Hoi Carolien, dat klinkt als een uitdaging inderdaad. 😉 Tomaten zijn lastig te vervangen in een recept. Je kunt ze natuurlijk gewoon weglaten. Dat kan ook in dit recept. Door de paprikapoeder zal de saus toch een kleurtje krijgen. Eventueel zou je tamarindepasta kunnen gebruiken in plaats van tomatenpuree. Dat is een Aziatische smaakmaker (gemaakt van de vruchten van een tropische boom) met friszure, friszoete smaak. Niet vergelijkbaar met de smaak van tomatenpuree maar in dit recept misschien wel een goed alternatief. Ik zou eerst een theelepeltje toevoegen en dan proeven.
om 09:08
Bedankt voor je antwoord! Ik ga zeker de tamarindepasta een keer proberen. Groet Carolien
om 17:44
Ik heb deze heerlijke kip goulash gemaakt en heb er als bijgerecht rijst, maar ook zoete aardappelblokjes, gedaan! Het was smullen geblazen. Dank hiervoor! Het recept was duidelijk omschreven! Dit wordt een blijvertje! 👌 ***** !!!
om 09:08
Klinkt goed Anneke en leuk om te horen dat het heeft gesmaakt! 🙂
om 12:34
Gisteren de kip goulash gemaakt! Heerlijk gegeten!
om 11:13
Leuk om te horen Yvonne! 🙂