Kipsalade met appel en gembersiroop

Toen ik na het maken van de kippenragout voor het kerstdiner een gekookte kipfilet over had, besloot ik er een kipsalade van te maken. Heerlijk om op een toastje te smeren bij de borrel. Na een blik in de kelderkast voegde ik voor de frisheid wat appel en een vleugje gembersiroop voor een klein zoetje toe. Een heerlijke combi, probeer het zelf! 

Salades, Voor bij de borrel

Ingrediënten

  • 1 kipfilet
  • 1/2 friszoete appel, geschild en in kleine blokjes
  • 1 kleine zoete ui of sjalot, gepeld en fijngesnipperd
  • Paar sprietjes bieslook, in ringen
  • 1 flinke el mayonaise (vervang door halvanaise of yoghurt voor een slanke variant)
  • Klein scheutje gembersiroop (ik gebruik altijd de siroop uit een potje stemgember, die is zoeter en zachter dan de siroop uit een flesje gembersiroop)

Bereiding

Doe de kipfilet in een kookpannetje en zet onder met koud water. Breng aan de kook en voeg een snuf zout toe aan het kookwater. Zet het vuur laag zodat het niet meer kookt en pocheer de kipfilet in acht tot 10 minuten (afhankelijk van de dikte) tot hij gaar is. Haal de kipfilet uit het kookvocht en laat afkoelen. (Het kookvocht heb je niet meer nodig maar kun je gebruiken voor kippensoep.)

Snijd de kipfilet in kleine stukjes en meng in een kom met de appel, sjalot, bieslook, mayonaise en gembersiroop. Breng op smaak met zeezout uit de molen.

 

Dit vind je misschien ook leuk

Bekijk alle recepten
Geen reacties

Verdeel je liefde

Follow on Bloglovin