Bereiding
Verwarm de oven voor op 160 graden. Vet het cakeblik in met boter en bekleed de bodem en zijkanten met bakpapier.
Klop de boter en suiker in een kom tot een luchtig en romig mengsel. Dit duurt 5 tot 10 minuten. Voeg één voor één de eieren toe aan het beslag, voeg steeds pas het volgende ei toe als de vorige volledig is opgenomen.
Roer in een kom het bakmeel en snuf zout door elkaar. Zeef het bakmeel boven het cakebeslag en spatel er luchtig doorheen. Hak de kruidnoten grof (ik doe de kruidnoten in een afsluitbare diepvrieszak en geef ze een flinke tik met de deegroller). Spatel de kruidnoten door het cakebeslag. Verdeel het cakebeslag in de cakevorm en strijk de bovenkant glad. Schep hier en daar wat theelepels karamelsaus op de cake en swirl met de achterkant van de lepel door het cakebeslag, zodat je een mooi patroon krijgt. Hak de overige kruidnoten grof met een mes en strooi ze over de cake.
Bak de cake 45 minuten in het midden van de oven.
Haal de kruidnotencake uit de oven en laat 5 minuten afkoelen. Stort de cake op een rooster, verwijder het bakpapier en laat verder afkoelen.

om 15:56
Maakt het nog uit of je hiervoor de elektrische oven stand gebruikt of heteluchtoven?
om 11:51
Hoi Bianca, hiervoor kun je het beste de conventionele ovenstand gebruiken dus boven- en onderwarmte. Die bedoel ik ook altijd in mijn recepten, tenzij anders aangegeven.