Bereiding
Verwarm de oven voor op 180 graden.
Roer in een kom de bloem, het bakpoeder, zout en de suiker door elkaar. Voeg de kwark, melk, olie en de helft van het ei toe en mix tot een deeg. Kneed niet langer dan nodig is, want dan worden de broodjes taai.
Draai 8 ronde broodjes van het deeg en verdeel ze over een bakblik bekleed met bakpapier. Bestrijk de bovenkant met het overige ei en bestrooi met de parelsuiker.
Bak de broodjes in circa 25 minuten goudbruin en gaar. Laat ze iets afkoelen maar serveer ze warm. Dan zijn ze het allerlekkerst!
om 10:28
Kan het ook met volle yoghurt?? Zag ze voorbij en krijg er zin in maar geen kwark in huis.
om 11:51
Dat kan ook! Het resultaat wordt wel iets anders dan met kwark.
om 20:22
Ziet er lekker uit!
Als ik er wat wil invriezen, moet ik ze dan wel eerst afbakken?
om 12:03
Ja, dan zou ik ze idd eerst afbakken, maar niet te bruin.
om 12:15
Heerlijk! Hoe en hoelang kan ik ze het beste bewaren zonder ze in te hoeven vriezen?
om 15:57
Hoi Carlijn, als ze volledig zijn afgekoeld bewaren in een luchtdichte zak of bak op een koele, donkere plek. Niet langer bewaren dan 2 dagen schat ik. Als ze eenmaal zijn afgekoeld worden ze wel wat vaster. Lekker om ze kort weer even op te warmen (eventueel afgedekt met alufolie) in de oven als je ze later wilt eten.
om 16:12
Hai!! Heeerlijk zijn ze! Bedankt voor het recept.
Zijn deze bollen ook redelijk gezond? (Voordat ik ze alle 8 in mijn mik stop 😉 )
om 21:59
Erg smakelijk! Wij aten ze als improvisatietoetje als scones met jam en slagroom. Wel vond ik 1 tl zout (een maatlepel) teveel. Volgende keer doe ik de helft denk ik. Hoe dan ook, deze gaan in mijn receptenboek. Bedankt!
om 11:53
Ha dat ziet er goed uit! Ik was al op zoek naar leuke zondagochtend ontbijtjes die geen uren duren om klaar te maken. Ik neem aan dat het met volle kwark ook wel kan? Dat heb ik altijd wel in huis.
om 10:59
Ja hoor, volle kwark kan ook prima.