Kwarkbroodjes

Deze kwarkbroodjes zijn heerlijk mals (ja echt!) en bros. Ze zijn het allerlekkerst als ze net uit de oven komen, besmeerd met een dikke laag zoete jam — en in mijn geval ook gezouten roomboter. Maar ook met hartig beleg smaken ze heerlijk. Je maakt ze met gemak in 15 minuten en daarna kun je ze gelijk afbakken in de oven. Geen gedoe dus met rijzen en wachten, maar lekker snel genieten als je daar plotseling zin in hebt.

Bekijk de video hierboven en ga aan de slag!

Kookvideo's, Menu, Thema recepten, Moederdag, Ontbijt, Paasrecepten

Ingrediënten

  • 300 g bloem
  • 1 zakje bakpoeder
  • 1 tl zout
  • 1 tl suiker
  • 150 g magere kwark
  • 60 ml melk
  • 60 ml arachide-, of zonnebloemolie
  • 1 ei, losgeklopt
  • parelsuiker, of zaden of pittenmelange

Verder nodig

  • Elektrische handmixer met deeghaken, of een garde

Hoewel deze kwarkbroodjes warm uit de oven het allerlekkerst zijn, smaken ze de volgende dag ook nog heerlijk. Je kunt ze dan zowel koud als warm (opgewarmd in de oven) eten. Wil je ze wat langer bewaren? Je kunt ze ook prima invriezen.

Bereiding

Verwarm de oven voor op 180 graden.

Roer in een kom de bloem, het bakpoeder, zout en de suiker door elkaar. Voeg de kwark, melk, olie en de helft van het ei toe en mix tot een deeg. Kneed niet langer dan nodig is, want dan worden de broodjes taai.

Draai 8 ronde broodjes van het deeg en verdeel ze over een bakblik bekleed met bakpapier. Bestrijk de bovenkant met het overige ei en bestrooi met de parelsuiker.

Bak de broodjes in circa 25 minuten goudbruin en gaar. Laat ze iets afkoelen maar serveer ze warm. Dan zijn ze het allerlekkerst!

6 reacties

Verdeel je liefde

  1. Maartje

    Ziet er lekker uit!
    Als ik er wat wil invriezen, moet ik ze dan wel eerst afbakken?

    1. Ja, dan zou ik ze idd eerst afbakken, maar niet te bruin.

  2. Marlies

    Hai!! Heeerlijk zijn ze! Bedankt voor het recept.
    Zijn deze bollen ook redelijk gezond? (Voordat ik ze alle 8 in mijn mik stop 😉 )

  3. Ivy

    Erg smakelijk! Wij aten ze als improvisatietoetje als scones met jam en slagroom. Wel vond ik 1 tl zout (een maatlepel) teveel. Volgende keer doe ik de helft denk ik. Hoe dan ook, deze gaan in mijn receptenboek. Bedankt!

  4. Ivy

    Ha dat ziet er goed uit! Ik was al op zoek naar leuke zondagochtend ontbijtjes die geen uren duren om klaar te maken. Ik neem aan dat het met volle kwark ook wel kan? Dat heb ik altijd wel in huis.

    1. Ja hoor, volle kwark kan ook prima.

Dit vind je misschien ook leuk

Bekijk alle recepten
Follow on Bloglovin