Kwarkbroodjes

Deze kwarkbroodjes zijn heerlijk mals (ja echt!) en bros. Ze zijn het allerlekkerst als ze net uit de oven komen, besmeerd met een dikke laag zoete jam — en in mijn geval ook gezouten roomboter. Maar ook met hartig beleg smaken ze heerlijk. Je maakt ze met gemak in 15 minuten en daarna kun je ze gelijk afbakken in de oven. Geen gedoe dus met rijzen en wachten, maar lekker snel genieten als je daar plotseling zin in hebt.

Bekijk de video hierboven en ga aan de slag!

Kookvideo's, Menu, Thema recepten, Ontbijt, Moederdag, Paasrecepten

Ons nieuwe kookboek is uit! Koken met KeukenLiefde FAMILIEGERECHTEN is een bundel van al onze favoriete familiegerechten variërend van echte verwengerechten zoals pizza, lasagne bolognese met bechamelsaus, kip kebab schotel, sushi en chicken tenders, tot makkelijke familiegerechten voor doordeweeks als jambalaya, kip in pestoroomsaus, mihoen goreng met veel verse groente en witlofschotel met gehakt en roomsaus. Maar ook een echt familiegerecht dat van generatie op generatie is doorgegeven: Duitse reibekuchen. Bestel hem hier!

10 reacties

Verdeel je liefde

  1. Gerrieneke

    Kan het ook met volle yoghurt?? Zag ze voorbij en krijg er zin in maar geen kwark in huis.

    1. Dat kan ook! Het resultaat wordt wel iets anders dan met kwark.

  2. Maartje

    Ziet er lekker uit!
    Als ik er wat wil invriezen, moet ik ze dan wel eerst afbakken?

    1. Ja, dan zou ik ze idd eerst afbakken, maar niet te bruin.

    2. Carlijn

      Heerlijk! Hoe en hoelang kan ik ze het beste bewaren zonder ze in te hoeven vriezen?

      1. Hoi Carlijn, als ze volledig zijn afgekoeld bewaren in een luchtdichte zak of bak op een koele, donkere plek. Niet langer bewaren dan 2 dagen schat ik. Als ze eenmaal zijn afgekoeld worden ze wel wat vaster. Lekker om ze kort weer even op te warmen (eventueel afgedekt met alufolie) in de oven als je ze later wilt eten.

  3. Marlies

    Hai!! Heeerlijk zijn ze! Bedankt voor het recept.
    Zijn deze bollen ook redelijk gezond? (Voordat ik ze alle 8 in mijn mik stop 😉 )

  4. Ivy

    Erg smakelijk! Wij aten ze als improvisatietoetje als scones met jam en slagroom. Wel vond ik 1 tl zout (een maatlepel) teveel. Volgende keer doe ik de helft denk ik. Hoe dan ook, deze gaan in mijn receptenboek. Bedankt!

  5. Ivy

    Ha dat ziet er goed uit! Ik was al op zoek naar leuke zondagochtend ontbijtjes die geen uren duren om klaar te maken. Ik neem aan dat het met volle kwark ook wel kan? Dat heb ik altijd wel in huis.

    1. Ja hoor, volle kwark kan ook prima.

Dit vind je misschien ook leuk

Bekijk alle recepten
Follow on Bloglovin