Marmercake

Meestal als ik zin heb om iets lekkers te bakken, zonder al teveel gedoe, dan bak ik een cake. Binnen vijftien minuten staat hij in de oven en dan is het een kwestie van geduld. Maar het wachten wordt beloond! Deze marmermake bevat maar liefst twee soorten chocolade, namelijk cacaopoeder en kleine brokjes pure chocolade. Als je de cake nog warm serveert zijn de stukjes chocolade zacht en smeuïg, maar als je de cake verder laat afkoelen stolt de chocolade en geven ze een heerlijke bite. 

Basisrecepten, Chocolade, Gebak, Zoete keuken, Zoet

Ingrediënten

  • 200 g zachte (nog net niet gesmolten) ongezouten roomboter (Tip: zet harde boter enkele seconden, afgedekt met vershoudfolie, in de magnetron op de ontdooistand of zet hem kort in een warme oven. + extra boter om de bakvorm in te vetten
  • 200 g witte kristalsuiker
  • 200 g ei (circa 4 eieren )
  • 200 g bloem
  • 8,4 g bakpoeder (ik gebruik graag wijnsteenbakpoeder, dat zorgt voor een goede rijzing en luchtig resultaat, verkrijgbaar bij bijv. De Tuinen, Jumbo, AH, Ekoplaza)
  • Snuf keukenzout
  • 2 el cacaopoeder
  • 80 pure chocolade, grof gehakt
  • Zie onderstaande tip om optioneel extra toe te voegen

Verder nodig

  • Cakeblik
  • Elektrische handmixer
  • Fijne zeef
  • Bakspatel

 

Bereiding

Verwarm de oven voor op 180 graden. Vet de cakevorm in met boter.

Doe de boter en suiker in een ruime mengkom en mix tot een glad en romig beslag. Voeg één voor één de eieren toe en mix verder.

Meng in een andere kom de bloem, het bakpoeder en het zout door elkaar. Zeef dit in drie delen boven het beslag en spatel er luchtig doorheen. Stop met mengen als de bloem niet meer zichtbaar is. Gebruik hiervoor de spatel en niet de mixer anders wordt je cake taai.

Verdeel het cakebeslag over twee kommen. Spatel door de ene helft de cacaopoeder en de gehakte chocolade. Indien gewenst kun je door het blanke beslag een paar druppels vanille-extract of Kirsch spatelen.

Schep het beslag om en om in het cakeblik en swirl het door elkaar met een lepel of mes. Niet te lang roeren want dan is het marmereffect weg.

Bak in het midden van de oven in 45 minuten gaar. Haal uit de oven en laat 10 minuten afkoelen. Stort de cake dan op een rooster en laat verder afkoelen.

Dit vind je misschien ook leuk

Bekijk alle recepten
Geen reacties

Verdeel je liefde

Follow on Bloglovin mytastenld.com