Melkchocoladetruffels

Elk jaar na de Sinterklaas ligt onze kelder vol met overgebleven melkchocoladeletters. Vorig jaar was daarop geen uitzondering. Omdat ik voor de aankomende verhuizing de kelder langzaamaan wil leegpakken, moest er iets gebeuren met die letters. Ik ging speuren op internet en kwam op het idee om melkchocoladetruffels te maken. Ik had zelfs alle ingrediënten in huis om direct aan de slag te gaan! Kijk, daar houd ik dus van. 🙂 

Thema recepten, Chocolade, Moederdag, Valentijnsrecepten, Zoet

Ingrediënten

Melkchocoladetruffels

  • 150 g melkchocolade, fijngehakt
  • 50 ml slagroom
  • 25 g ongezouten roomboter, in blokjes
  • Snuf fleur de sel, optioneel

Om de truffels doorheen te rollen

  • Cacaopoeder, hagelslag, geraspte kokos, of een ander ingrediënt naar keuze om de truffels doorheen te rollen

Iemand die je lief hebt verrassen met wat lekkers? Verpak de truffels in (gekleurd) transparant folie en bind vast met een mooi lintje.

Bereiding

Doe alle ingrediënten voor de truffels in een hittebestendige kom en smelt au bain-marie, totdat alle chocolade is gesmolten en je een gladde massa hebt. Haal de kom van het vuur en laat afkoelen. Zet dan afgedekt in de koelkast en laat minstens 2,5 uur tot maximaal een nacht opstijven. Je kunt dit al een dag van tevoren doen.

Schep met een theelepel een beetje ganache uit de kom en rol in je handen tot een balletje. Rol nu door de cacao of een ander ingrediënt naar keuze. Leg de melkchocoladetruffels op een bord en laat afgedekt in de koelkast nog een uur opstijven.

Dit vind je misschien ook leuk

Bekijk alle recepten
Eén reactie

Verdeel je liefde

  1. dat ziet er goed uit! En niet moeilijk te maken!

Follow on Bloglovin mytastenld.com