Deze mini kipspiesjes van kipdijfilet met een sticky chilisauslaagje zijn een geweldig borrelhapje dat gegarandeerd een hit is op elk feestje, borrel of verjaardag. Ze hebben de perfecte balans tussen zoet, pittig en hartig, én de sappige textuur van kipdijfilet.
Waarom kipdijfilet?
Kipdijfilet is ideaal voor deze spiesjes omdat het malser en sappiger is dan kipfilet. Het vlees is iets vetter dan kipfilet, wat zorgt voor extra smaak en voorkomt dat het vlees droog wordt tijdens het bakken of grillen.
Sticky laagje
Door de mini kipspiesjes tijdens het bakken regelmatig in te smeren met de saus, karamelliseren de suikers en krijg je dat onweerstaanbare, glanzende en sticky laagje.
Oven en airfryer
Ik bakte de kipspiesjes in de multicooker (vergelijkbaar met airfryer) van Russel Hobbs 16 minuten op 160 graden, tot ze gaar en lekker mals waren. Tijdens het bakken kwaste ik de kipspiesjes aan beide kanten regelmatig in met de zoete chilisaus tot de saus lekker sticky en gekarameliseerd was.
Als je een gewone oven gebruikt met boven en onderwarmte zou ik deze voorverwarmen op 180 graden. Je kunt dezelfde tijd aanhouden. Snijd een stukje kip open als je twijfelt, als het vlees wit en niet meer transparant is, is het vlees gaar.
Van tevoren maken
Je kunt deze kipspiesjes prima van tevoren maken, ze laten afkoelen en afgedekt in de koelkast bewaren. Voor serveren warm je ze weer even op in de oven.
Kerstrecepten, Oud-en-nieuwrecepten, Voor bij de borrel
Deel je reactie