Ovenschotel met gehakt en spinazie

Een heerlijke ovenschotel met aardappelschijfjes en een romig gehaktmengsel met courgette, spinazie en pesto. Lekker om te serveren met een frisse tomatensalade. 

 

Vleesrecepten, Hoofdgerecht

Ingrediënten

  • 750 g aardappelschijfjes, voorgekookt (nog niet helemaal gaar)
  • 300 g diepvriesspinazie à la créme
  • 1 ui, gepeld en fijngesnipperd
  • Snuf gedroogde chilivlokken
  • 350 g mager rundergehakt
  • 1 courgette, in blokjes gesneden
  • 1 à 2 el groene pesto
  • Optioneel, 1 à 2 el paneermeel
  • 50 g geraspte belegen of oude kaas
  • Olijfolie om in te bakken

Verder nodig

  • Koekenpan
  • Ovenschaal

Bereiding

  1. Verwarm de oven voor op 200 graden. Vet de ovenschaal in met boter.
  2. Laat de spinazie in een afgesloten pan op laag vuur ontdooien. Verhit de koekenpan met een scheutje olijfolie. Fruit de ui en chilivlokken op laag vuur tot de ui zacht is.
  3. Voeg het gehakt toe en bak rul. Voeg de courgette toe en bak 2 minuten mee. Breng op smaak met zout en peper. Roer de spinazie en pesto door het gehakt. Als het gehaktmengsel te nat is kun je wat paneermeel toevoegen. Die absorbeert het vocht en je proeft er niets van.
  4. Verdeel de helft van de aardappelschijfjes over de ovenschaal. Verdeel het gehaktmengsel erover en bedek met de overige aardappelschijfjes. Bestrooi met de geraspte kaas.
  5. Bak 20 minuten in het midden van de oven, of tot de bovenkant goudbruin is.

Ovenschotel met gehakt en spinazie

Ovenschotel met gehakt en spinazie

Eén reactie

Verdeel je liefde

  1. Annette

    Ik had geen courgette meer in huis maar ook zonder courgette smaakte dit recept prima 🙂

Dit vind je misschien ook leuk

Bekijk alle recepten
Follow on Bloglovin