Paastulband

Op de valreep nog iets lekkers bakken voor Pasen? Deze paastulband is makkelijk om te maken maar het resultaat is groots! Hier word je toch vrolijk van? Een heerlijke vanilletulband feestelijk afgewerkt met witte chocolade, paaseitjes en suikerstrooisel. Smakelijk Pasen!

Thema recepten, Chocolade, Gebak, Paasrecepten, Zoet

Ingrediënten

  • 250 g fijne kristalsuiker
  • 250 g ongezouten roomboter, op kamertemperatuur + extra boter om in te vetten
  • 5 eieren, op kamertemperatuur
  • 1 tl vanille-extract
  • 250 g patentbloem + extra om te bestrooien
  • 10 g (wijnsteen)bakpoeder
  • Snufje zout

Voor garnering

  • 100 g witte chocolade, in stukjes gehakt
  • 1 el kokosolie
  • Paaseitjes (ik gebruikte M&M paaseitjes)
  • Groen suikerstrooisel

Verder nodig

  • Tulbandvorm
  • Elektrische handmixer met gardes
  • Spatel
  • Fijne zeef

Bereiding

Verwarm de oven voor op 160 graden. Vet de tulband royaal in met boter en bestuif met bloem — dit is belangrijk om de tulband na het bakken makkelijk uit de vorm te krijgen. Klop de overtollige bloem uit de vorm.

Klop de boter en suiker met de mixer tot een luchtige en romige crème, dit duurt zeker 5 minuten. Voeg één voor één de eieren toe en mix verder, voeg steeds het volgende ei pas toe als de vorige is opgenomen. Mix ook de vanille-extract door het beslag.

Roer in een andere kom de bloem, het bakpoeder en zout door elkaar en zeef dit in drie porties boven het beslag. Spatel de bloem voorzichtig door het beslag om het zo luchtig mogelijk te houden.

Schep het beslag in de tulband en strijk de bovenkant glad. Bak 60 minuten in het midden van de oven.

Haal de tulband uit de oven en laat minimaal 40 minuten afkoelen. Stort de tulband op een rooster en laat verder afkoelen.

Garnering

Smelt de witte chocolade en kokosolie au bain-marie in een kom, zorg ervoor dat de kom met de chocolade het water niet aanraakt en smelt de chocolade langzaam boven niet te heet water, anders kan de chocolade gaan schiften. Laat de chocolade iets afkoelen en schenk dan over de tulband. De kokosolie zorgt ervoor dat de witte chocolade na het opstijven wat zachter blijft. Garneer met de paaseitjes en suikerstrooisel. Laat afkoelen tot de chocolade gestold is.

Geen reacties

Verdeel je liefde

Dit vind je misschien ook leuk

Broodquiche met spek en ei

12 mei 2019

Hoewel ik geen ontbijter ben zijn er toch enkele ontbijtjes waar mijn hard sneller van gaat kloppen. Na het...

Ontbijt trifle met yoghurt en granola

11 mei 2019

Ontbijtrecepten deel ik niet zoveel op KL omdat ik zelf niet echt een ontbijter ben. Althans, een boterham met...

5x de lekkerste moederdagontbijtjes

8 mei 2019

Aanstaande zondag is het weer Moederdag! Johan en Ella-Marie weten inmiddels wel dat ze voor mij geen dure cadeaus...

Aardappelsalade met crème fraîche en bieslook

7 mei 2019

Deze aardappelsalade is heerlijk romig door de crème fraîche. Het kleingesneden augurkje zorgt voor een lekkere bite en een...

Bekijk alle recepten
Follow on Bloglovin