Ingrediënten

  • 1 ui, gepeld en fijngesnipperd
  • 150 g chorizo, in blokjes gesneden
  • 1 teen knoflook, gepeld en uitgeperst
  • 2 paprika’s, zaadlijst verwijderd en in blokjes gesneden
  • 1 tl paprikapoeder
  • Paar draadjes saffraan (optioneel)
  • 70 g tomatenpuree
  • 300 g risotto
  • 2 kippenbouillontabletten
  • 200 g doperwten
  • 200 g rauwe, gepelde garnalen (diepvries)
  • 1 citroen (optioneel)
  • Gedroogde oregano, of verse peterselie voor garnering (optioneel)
  • Olie om in te bakken

Verder nodig
Hapjespan

Bereiding

Verhit de pan met wat olie en voeg de ui en chorizo toe. Bak op laag vuur totdat de ui zacht en glazig is. Voeg de paprika, knoflook, paprikapoeder en saffraan toe en bak enkele minuten mee. Voeg de tomatenpuree toe en risotto toe en bak kort mee.

Heb je een fles droge witte wijn in huis? Dan is nu het moment om de risotto (en indien nodig jezelf) af te blussen met een flinke slok! Even laten inkoken. Geen wijn in huis? Dan sla je deze stap over.

Verkruimel de bouillontabletten over de risotto en voeg zoveel water toe, dat de risotto net onderstaat. Zet het vuur laag, tot middelhoog en kook de risotto zachtjes gaar. Roer de risotto regelmatig door en voeg steeds wat extra water toe als het vorige water bijna is opgenomen, net zolang totdat de risotto gaar is.

Voeg de laatste 5 minuten van de kooktijd de garnalen en doperwten toe.

Serveer de paella eventueel met een partje citroen en wat oregano of peterselie.

Eén reactie

Verdeel je liefde

  1. Lekker, ik ben gek op paella! Deze variant lijkt me heerlijk!

Dit vind je misschien ook leuk

Pasta carbonara met bacon en groene asperges

2 mei 2019

Ik ben dol op pasta carbonara. De romige, fluweelzachte saus gemaakt van enkel ei en Parmezaan is zo simpel...

Sinaasappeltulband met chocoladeglazuur

26 april 2019

Is het geen plaatje lieve jongens en meisjes! Deze sinaasappeltulband met witte-chocoladeglazuur en,  jawel, rood wit blauw spikkels heb...

5x recept met asperge en ei – een gouden combi

17 april 2019

Witte asperges en ei: twee ingrediënten die voor elkaar gemaakt lijken te zijn! Omdat het ook een heerlijke combi...

Pappardelle met biefstuk en groene asperges

16 april 2019

Deze pappardelle in tomatensaus geserveerd met biefstuk en groene asperges is een op en top verwengerecht! En ook niet...

Bekijk alle recepten
Follow on Bloglovin