Paella met garnalen en chorizo

Zet een grote pan Spaanse paella op tafel en ik krijg direct het zomergevoel. En dat terwijl ik nog nooit in Spanje ben geweest! Er zijn veel verschillende varianten paella. Dit is een eenvoudige, maar hele smakelijke variant met garnalen en chorizo die je snel op tafel zet. 

Eenpansgerechten, Hoofdgerecht, Seizoen, Slank, Snel, Spaanse recepten, Visrecepten, Wereldgerecht, Zomerrecepten

Ingrediënten

  • 1 ui, gepeld en fijngesnipperd
  • 150 g chorizo, in blokjes gesneden
  • 1 teen knoflook, gepeld en uitgeperst
  • 2 paprika’s, zaadlijst verwijderd en in blokjes gesneden
  • 1 tl paprikapoeder
  • Paar draadjes saffraan (optioneel)
  • 70 g tomatenpuree
  • 300 g risotto
  • 2 kippenbouillontabletten
  • 200 g doperwten
  • 200 g rauwe, gepelde garnalen (diepvries)
  • 1 citroen (optioneel)
  • Gedroogde oregano, of verse peterselie voor garnering (optioneel)
  • Olie om in te bakken

Verder nodig
Hapjespan

Bereiding

Verhit de pan met wat olie en voeg de ui en chorizo toe. Bak op laag vuur totdat de ui zacht en glazig is. Voeg de paprika, knoflook, paprikapoeder en saffraan toe en bak enkele minuten mee. Voeg de tomatenpuree toe en risotto toe en bak kort mee.

Heb je een fles droge witte wijn in huis? Dan is nu het moment om de risotto (en indien nodig jezelf) af te blussen met een flinke slok! Even laten inkoken. Geen wijn in huis? Dan sla je deze stap over.

Verkruimel de bouillontabletten over de risotto en voeg zoveel water toe, dat de risotto net onderstaat. Zet het vuur laag, tot middelhoog en kook de risotto zachtjes gaar. Roer de risotto regelmatig door en voeg steeds wat extra water toe als het vorige water bijna is opgenomen, net zolang totdat de risotto gaar is.

Voeg de laatste 5 minuten van de kooktijd de garnalen en doperwten toe.

Serveer de paella eventueel met een partje citroen en wat oregano of peterselie.

Dit vind je misschien ook leuk

Bekijk alle recepten
Eén reactie

Verdeel je liefde

  1. Lekker, ik ben gek op paella! Deze variant lijkt me heerlijk!

Follow on Bloglovin mytastenld.com mytastebe.com