Pittig gevuld eitje

Een gevuld ei hoort erbij! Een heerlijk borrelhapje dat altijd gretig aftrek vindt. Een gevuld eitje is zo gemaakt en je kunt er eindeloos mee variëren. Dit keer voeg ik sambal toe voor een beetje pit en een vleugje zoete chilisaus. Een heerlijke combi! 

Thema recepten, Paasrecepten, Voor bij de borrel

Ingrediënten

  • 5 eieren
  • 2 el mayonaise
  • Sambal manis (naar smaak)
  • Zoete chilisaus (naar smaak)
  • Snufje cayennepeper
  • Snufje paprikapoeder

Bereiding

  1. Kook de eieren hard in 9 tot 10 minuten. Spoel af met koud water en pel ze direct.
  2. Halveer de eieren en wip de eidooiers in een kom. Prak ze fijn met een vork.
  3. Voeg de mayonaise, paprikapoeder, cayennepeper, sambal en chilisaus (naar smaak) toe. Ik voegde zeker 2 of 3 theelepels sambal toe en iets minder chilisaus omdat ik het niet te zoet wilde maken. De pittigheid van de sambal wordt flink afgezwakt door de mayonaise en chilisaus. Breng op smaak met zout en peper uit de molen.
  4. Vul de eitjes met een theelepeltje of met een spuitzak met stervormige spuitmond. Dat ziet er mooi uit.
  5. Bestrooi de eitjes voor serveren met een beetje paprikapoeder.

Pittig gevuld eitje

Pittig gevuld eitje

Geen reacties

Verdeel je liefde

Dit vind je misschien ook leuk

Bekijk alle recepten
Follow on Bloglovin