Pittige aardappel anders

Dol op aardappel anders? Ik was vroeger dol op die saus uit zo’n potje, maar tegenwoordig maak ik de aardappel-anders-saus gewoon lekker zelf. Dat is helemaal niet moeilijk en bovendien weet je dan precies wat erin zit. Dit keer maak ik aardappel anders met een pittige twist!

Geen categorie

Ingrediënten

  • 6oo g voorgekookte aardappelschijfjes (ik snijd de aardappels het liefst zelf, de kant-en-klare aardappelschijfjes vind ik te dik gesneden)
  • 50 g ongezouten roomboter
  • 50 g bloem
  • 300 ml groentebouillon
  • 200 ml room (kook- of slagroom)
  • 2 tomaten, zaadlijst verwijderd en in kleine blokjes
  • 1 rood pepertje, zaadlijst verwijderd en fijngehakt
  • 1 à 2 tl pittige paprikapoeder
  • 2 tl gedroogde oregano
  • 100 g pittig belegen geraspte kaas

Verder nodig

  • Ovenschaal

 

Bereiding

Vet de ovenschaal in met een beetje boter of olie. Verwarm de (hetelucht)oven voor op 200 graden.

Smelt de roomboter in een ruime pan. Voeg de bloem toe en bak al roerend op laag vuur circa 5 minuten, om de bloem te laten garen. De roux (=boter en bloem) niet laten kleuren. Voeg de bouillon en room en breng al roerend met een garde aan de kook. Laat 5 minuten zachtjes pruttelen tot je een mooi gebonden, gladde saus hebt. Voeg de tomaat, rode peper (proef eerst hoe heet de peper is en bepaal dan hoeveel je toe wilt voegen), paprikapoeder, oregano en de helft van de kaas toe en warm nog enkele minuten door tot de kaas gesmolten is.

Verdeel 1/3 van de aardappelschijfjes over de bodem van de ovenschaal en verdeel daar 1/3 van de saus over. Herhaal deze laagjes tot alle ingrediënten op zijn. Eindig met de pittige bechamelsaus en de overige kaas.

Bak circa 35 minuten in de oven, of tot de bovenkant goudbruin is.

Pittige aardappel anders

Pittige aardappel anders

Bestel nu ons kookboek KOKEN MET KEUKENLIEFDE

Inspiratie nodig voor het avondeten? Bestel nu ons kookboek KOKEN MET KEUKENLIEFDE:
75 makkelijke én originele hoofdgerechten voor elke dag!

Bestel nu!

Heb je van dit recept genoten?

Geen reacties

Verdeel je liefde

Dit vind je misschien ook leuk

Bekijk alle recepten
Follow on Bloglovin