Smaakt dit recept naar meer? Wist je dat we twee kookboeken hebben uitgebracht?
Inspiratie nodig voor het avondeten? In KOKEN MET KEUKENLIEFDE en KOKEN MET KEUKENLIEFDE FAMILIEGERECHTEN vind je 75 makkelijke én originele hoofdgerechten voor elke dag!
Pittige Oranjesoep – Pompoensoep
Deze fluwelige pompoensoep wordt pittig op smaak gebracht met rode currypasta en smaakt echt verrukkelijk. Vanwege de prachtige oranje kleur is het tevens een geschikte soep om te serveren op de aankomende Kroningsdag!
Ingrediënten
1 grote flespompoen
2 kippenbouillontabletten*
1 liter water
1 flinke el rode currypasta
1 grote ui
2 knoflooktenen
olijfolie
*Gebruik voor een vegetarische variant groentebouillontabletten.
Verder nodig
Blender
Bereiding
Pel en snipper de ui en knoflook. Snijd de pompoen eerst in plakken en daarna in blokjes. De pompoen hoeft niet geschild te worden want deze wordt helemaal zacht en kun je dus gewoon opeten. Verhit een ruime pan met wat olijfolie en fruit de ui en knoflook samen met de currypasta even aan.
Voeg dan de blokjes pompoen toe en bak deze even mee.
Verkruimel dan de bouillonblokjes erover en giet het water erbij.
Doe de deksel op de pan en laat dit ongeveer 20 minuten op laag vuur pruttelen totdat de pompoen helemaal zacht is. Giet de soep dan in de blender en pureer de soep. Ik pureerde de soep met een staafmixer in de pan zelf maar dat was geen succes.
De pompoensoep vloog om mijn oren…
Schep de soep in een kom en garneer met wat volle yoghurt of crème fraîche en een paar plakjes rode peper.
Eet smakelijk!
Herfstrecepten, Thema recepten, Mannenvoer, Oranjerecepten, Voorgerecht, Soep
Deel je liefde