Pompoensoep met soepbal spinnetjes

Morgen is het Halloween! Voordat je aansluit in een griezelige en koude Halloween-optocht is het fijn om wat warms in je buik te hebben. Wat denk je van een heerlijke pompoensoep met soepbal spinnetjes? Een klein beetje eng maar vooral erg lekker. De perfecte soep voor Halloween! 

Deze pompoensoep kun je makkelijk een dag van tevoren maken. Ook de soepballetjes kun je al een dag van tevoren draaien en afgedekt wegzetten tot gebruik. Zo hoef je ’s avonds alleen nog maar de soep op te warmen en de soepbal spinnetjes af te maken.

Pompoensoep met soepbal spinnetjes

Kinderrecepten, Thema recepten, Halloween, Soep

Ingrediënten

  • 1 flespompoen
  • 1 sjalotje, fijngesnipperd
  • 1 teen knoflook, uitgeperst
  • 1 l kippen- of groentebouillon
  • 2 laurierblaadjes
  • 250 ml kookroom
  • Olie om in te bakken

Soepbal spinnetjes

  • 350 g gemengd gehakt
  • 2 el paneermeel
  • 1 ei
  • Snufje nootmuskaat
  • 1 tl gedroogde peterselie
  • Gedroogde spaghettislierten

 

Veel griezelig smulplezier gewenst!

Bereiding

Begin met het maken van de soepballetjes. Doe het gehakt, paneermeel, ei, nootmuskaat en peterselie in een kom en breng op smaak met zout en peper uit de molen. Kneed met je handen goed door. Draai kleine soepballetjes van het gehakt. Dek af en zet zolang in de koelkast.

Was de schil van de flespompoen. Snijd de pompoen in plakken (de schil mag blijven zitten) en vervolgens in blokjes. In het dikste gedeelte van de pompoen zit zacht, draderig vruchtvlees en pitten, deze schep je eruit met een lepel en gooi je weg. Snijd de rest van de pompoen in blokjes.

Verhit een soeppan met een scheutje olie en voeg de sjalot toe. Fruit op laag tot middelhoog vuur enkele minuten tot de sjalot zacht en glazig is. Voeg de pompoen en knoflook toe en bak 1 minuut mee. Voeg de bouillon en laurierblaadjes toe en breng aan de kook. Zet het vuur iets lager. Laat de soep 15 tot 20 minuten zachtjes pruttelen tot de pompoen zacht is. (Ondertussen als de soep pruttelt kun je de soepbal spinnetjes maken) Voeg de laatste 5 minuten van de kooktijd de room toe.

Verwijder de laurierblaadjes en pureer de soep met een staafmixer. Houd de soep warm.

Soepbal spinnetjes

Breng een pannetje met water of bouillon aan de kook.

Halveer de spaghettislierten en prik ze door de soepballetjes. Controleer de aanwijzing op het pak van de spaghetti hoe lang je hem moet koken, houd deze bereidingstijd aan om de soepbal spinnetjes te koken.

Schep de soep alvast in borden of kommen. Schep de soepbal spinnetjes als ze gaar zijn met een schuimspaan uit de pan direct in de soep. Serveer direct.

Geen reacties

Verdeel je liefde

Dit vind je misschien ook leuk

Bekijk alle recepten
Follow on Bloglovin