Puddingbroodjes met abrikozeneieren

Puddingbroodjes met abrikozeneierenDeze zoete puddingbroodjes met abrikozeneieren zijn ontzettend lekker en zien er erg smakelijk uit. Een leuk recept om voor Pasen met de kinderen te maken!

Het recept komt uit het blad ‘Koken & Genieten’ editie maart 2010. De puddingbroodjes smaken heerlijk en bovendien is de bereiding ontzettend eenvoudig. De vanillepuddingpoeder die in het oorspronkelijke recept staat heb ik vervangen door custardpoeder. Tevens heb ik de hoeveelheid pudding in het recept verminderd omdat wij erg veel overhielden.

Ingrediënten voor 8 stuks

Voor de pudding
250 ml melk
16 gram custardpoeder
16 gram suiker

Voor de broodjes
5 el melk
300 gram bloem + extra om aanrecht te bestuiven
1 zakje bakpoeder
75 gram witte basterdsuiker
1 zakje vanillesuiker
snufje zout
150 gram magere kwark
6 el zonnebloemolie
1 ei
8 halve abrikozen (pot of blik)
poedersuiker om te bestuiven
bakpapier
DSC_4003_800x536
Bereiding
Maak de custardpudding volgens de bereiding op de achterkant van het pak maar met bovengenoemde hoeveelheden. DSC_4009_800x536 DSC_4014_800x536Haal de custardpudding van het vuur en zet zolang afgedekt apart. Verwarm de oven voor op 180 graden. Bekleed een bakplaat met bakpapier. Meng 300 gram bloem, het bakpoeder, de suiker, de vanillesuiker en een snufje zout in een kom. Voeg er de kwark, 5 el melk, de olie en 1 ei aan toe en kneed alles met de deeghaken van de mixer tot een glad deeg.

DSC_4018_800x536 DSC_4020_800x536 DSC_4021_800x536Vorm op een met bloem bestoven ondergrond een rol van het deeg.
DSC_4023_800x536
Snijd de rol in 8 gelijke stukken. DSC_4025_800x536Leg de stukken op de bakplaat en druk ze voorzichtig met de hand wat platter. Maak in het midden een kuiltje. DSC_4032_800x536Roer de pudding nog een keer goed door met de garde en schep in elk kuiltje 1 grote eetlepel pudding. Plaats op elk puddinkje een halve abrikoos en bak ze 18-20 minuten in de oven totdat de broodjes goudbruin zijn. Puddingbroodjes met abrikozeneieren DSC_4061_800x536Laat ze helemaal afkoelen en bestuif met poedersuiker.Puddingbroodjes met abrikozeneieren
Vrolijk Pasen!

Themarecepten, Ontbijtrecepten, Paasrecepten, Zoete recepten, Gebakrecepten

Smaakt dit recept naar meer? Wist je dat we twee kookboeken hebben uitgebracht?

Inspiratie nodig voor het avondeten? In KOKEN MET KEUKENLIEFDE en KOKEN MET KEUKENLIEFDE FAMILIEGERECHTEN vind je 75 makkelijke én originele hoofdgerechten voor elke dag!

Bestel ze hier

(0 stemmen)
7 reacties

Deel je liefde

  1. Sjannien

    Hoe lang van te voren kan ik deze maken? Dus hoe lang kun je ze bewaren?

  2. Roos

    Hoi! Zou ik de zonnebloemolie ook door (gesmolten) boter kunnen vervangen bij dit recept?

    Alvast bedankt!

    1. Ja hoor Roos, dat kan!

  3. grietje

    Hoef je deze broodjes niet te laten rijzen voor het bakken??
    Ze zien er heerlijk uit. En wil ze vast een keer gaan maken.

    1. Hoi Grietje,

      Deze broodjes hoeven inderdaad niet te rijzen. Door de toevoeging van kwark krijg je toch een luchtig resultaat!

      Succes 🙂

  4. Wat een geweldig mooie broodjes. Ga ik zeker maken voor de Pasen! Gr, Gerry

    1. Hoi Gerry,

      Veel bakplezier 🙂 Ze zijn heerlijk!

Dit vind je misschien ook lekker

Bekijk alle recepten
Follow on Bloglovin
Keuken♥Liefde