Variatietip! Voeg ook eens uitgestoken bolletjes rijpe cantaloupe of galiameloen toe. De zoete meloen combineert heerlijk met de parmaham en mozzarella. Probeer ook eens een variant met bresaola (Italiaans gedroogd rundvlees) en aardbeien.
Rucola salade met parmaham en mozzarella

Een eenvoudige en heerlijke rucola salade met parmaham, mozzarella, tomaat en verse pesto. De combinatie van pittige rucola en malse veldsla vormen een basis voor de Italiaanse toppings. De pesto kun je zelf maken, of vers in de winkel kopen. Gebruik liever geen houdbare pesto uit een potje, want die kan qua smaak niet tippen aan verse. Lekker om te serveren als lunchgerecht, bij de barbecue, of als bijgerecht bij een (Italiaanse) maaltijd. Zie ook onderstaande variatietip.
Meer Italiaanse recepten vind je hier.
Italiaanse recepten, Bijgerechten, Salades, Groente recepten
om 17:49
De pesto staat niet in de ingrediëntenlijjst😄