Snickerscake

Cake is een van mijn favoriete baksels om te maken. Het basisrecept zit in mijn hoofd en is heel eenvoudig. Een simpele vanillecake is heerlijk, maar ik vind het ook leuk om met het basisrecept te varieëren. Zo voeg ik dit keer gehakte Snickers, pinda’s en chocolade toe aan het basis cakebeslag. Het resultaat is deze heerlijke Snickerscake! 

Gebak, Chocolade, Zoet

Ingrediënten

  • 150 g witte basterdsuiker
  • 150 g zachte (net niet gesmolten) ongezouten roomboter + extra klont om cakevorm in te vetten
  • 1 el pindakaas
  • 3 eieren (m), op kamertemperatuur
  • 150 g zelfrijzend bakmeel
  • Snufje zout
  • 2 grote Snickers, grof gehakt
  • 40 g gezouten pinda’s, grof gehakt
  • 60 g pure chocolade, grof gehakt

Verder nodig

  • Cakevorm van 25 cm
  • Vel bakpapier
  • Elektrische handmixer met gardes
  • Fijne zeef

Tip! Ben je dol op zachte cake? Op YouTube zag ik de tip van Cees Holtkamp om het cakeblik – na het storten van de cake op een rooster – om de cake te laten zitten. Zo kan de warme damp niet weg en wordt de cake lekker zacht. Ik heb het nog niet uitgeprobeerd, maar dat ga ik binnenkort zeker doen!

Snickerscake

Bereiding

Verwarm de oven voor op 160 graden. Vet het cakeblik in met boter en bekleed de bodem en zijkanten met bakpapier.

Klop de boter, suiker en pindakaas in een kom op hoge snelheid tot een luchtig en romig mengsel. Dit duurt 5 tot 10 minuten. Voeg één voor één de eieren toe aan het beslag, voeg steeds pas het volgende ei toe als de vorige volledig is opgenomen. Het kan zijn dat het mengsel nu gaat schiften, maar dit komt later weer goed als je de bloem erbij doet.

Roer in een kom het bakmeel en zout door elkaar. Zeef het bakmeel boven het cakebeslag en spatel er luchtig doorheen. Spatel de gehakte Snickers, pinda’s en chocolade door het cakebeslag. Verdeel het cakebeslag in de cakevorm en strijk de bovenkant glad.

Bak de cake 60 minuten in het midden van de oven.

Haal de Snickerscake uit de oven en laat 5 minuten afkoelen. Stort de cake op een rooster, verwijder het bakpapier en laat verder afkoelen.

Snickerscake

Bestel nu ons kookboek KOKEN MET KEUKENLIEFDE

Inspiratie nodig voor het avondeten? Bestel nu ons kookboek KOKEN MET KEUKENLIEFDE:
75 makkelijke én originele hoofdgerechten voor elke dag!

Bestel nu!

Heb je van dit recept genoten?

2 reacties

Verdeel je liefde

  1. Annemarie

    Volgens mij staat er een foutje er staat Haal de kruidnotencake uit de oven en laat 5 minuten afkoelen. Denk dat er snickercake moet staan.

    We gaan deze snickercake zeker een keer maken

    1. Oeps! Dankjewel voor je reactie Annemarie! Ik heb het direct aangepast. 🙂

Dit vind je misschien ook leuk

Bekijk alle recepten
Follow on Bloglovin