Speculaas cheesecake met karamel swirl

Op de valreep nog op zoek naar een lekkere sinterklaastaart? Of misschien ben je al op zoek naar een taart of dessert voor Kerst?

Deze speculaas cheesecake heeft een knapperige speculaasbodem, een romige cheesecakevulling en frisse topping met karamel swirl. Het is een heerlijke taart om op tafel te zetten tijdens de feestdagen, maar eigenlijk smaakt hij het hele jaar door.

Gebak, Dessert, Zoet

Ons nieuwe kookboek is uit! Koken met KeukenLiefde FAMILIEGERECHTEN is een bundel van al onze favoriete familiegerechten variërend van echte verwengerechten zoals pizza, lasagne bolognese met bechamelsaus, kip kebab schotel, sushi en chicken tenders, tot makkelijke familiegerechten voor doordeweeks als jambalaya, kip in pestoroomsaus, mihoen goreng met veel verse groente en witlofschotel met gehakt en roomsaus. Maar ook een echt familiegerecht dat van generatie op generatie is doorgegeven: Duitse reibekuchen. Bestel hem hier!

(0 stemmen)
12 reacties

Verdeel je liefde

  1. Michelle

    Wat ik me afvraag is waarom de bakvorm in een braadslede moet staan en die vullen met water?? Ik heb eerder cheesecake gemaakt uit oven en toen hoefde dat niet… wat is de rede daarvoor?

    1. Hoi Michelle, door de cheesecake au bain-marie te bakken wordt hij fluweelzacht! Echt een groot verschil zonder waterbad. Maar het hoeft niet. Je kunt hem ook gewoon in de oven bakken, eventueel met een apart bakje met water onderin de oven, om toch wat stoom te genereren.

      1. Verbakel

        Heerlijk!! Maak deze regelmatig en soms variatie met topping. Heerlijk morgenavond weer gasten. Hij staat al in de oven.

  2. Michelle

    Hoi,
    Deze ziet er heerlijk uit, maar ik twijfel of het niet te vroeg is deze tijd van het jaar om deze taart te maken. Speculaas is al volop te koop in veel supermarkten dus kan ik hem denk ik best wel maken volgende week. Graag jou mening!! Groetjes

  3. Caroline van Opstal

    Ik zou hem wel willen maken maar weet niet zo goed hoe ik dat moet doen met dat aluminiumfolie. Ben bang dat er toch water doorheen komt.
    Zo breed is is die folie toch niet?!

    1. Hoi Caroline, het folie is idd niet breed genoeg, daarom moet je meerdere overlappende lagen maken.

  4. Katrien

    Hoi annemiek

    Kan ik ook gewoon de stoomfunctie van mijn oven gebruiken? Of moet het echt in het warmwaterbad?

    Groetjes

    1. Hoi Katrien, ik denk zeker dat dat kan, maar heb hier zelf nog geen ervaring mee. Je zou dus even moeten uitzoeken hoe dat precies werkt.

  5. Natalie

    Hallo ,
    Kan de oven ook op hete lucht stand? Ik heb geen boven en onder warmte stand helaas!

    Groetjes Natalie

    1. Hoi Natalie, dat kan. De oventemperatuur kan dan op 160 graden.

  6. Greet

    Hallo Annemiek, gebruik je de zachte roomkaas of de de stevige van mon chou?

    1. Hoi Greet, voor gebakken cheesecake zoals deze gebruik ik eigenlijk altijd Philadelphia roomkaas. Die vind ik hiervoor het lekkerst. Voor ongebakken Monchoutaart gebruik ik altijd de stevige (100 grams) wikkels Monchou.

Dit vind je misschien ook leuk

Bekijk alle recepten
Follow on Bloglovin