Traybake met groenten en gekruide kipdijfilet

Een traybake is mijn favoriete gerecht als ik niet zoveel zin of tijd heb om te koken, maar toch lekker en gezond wil eten. Groenten, aardappels, vlees, vis, kip of een vega alternatief mogen allemaal bij elkaar op het bakblik, of in een grote braadslee en worden tegelijk gegaard in de oven. In deze traybake combineer ik verse krieltjes, bloemkool, broccoli en wortel met gekruide kipdijfilets. Een heerlijke combinatie. Indien gewenst kun je er een salade bij serveren. 

Familiegerechten, Hoofdgerecht, Eenpansgerechten, Kiprecepten, Ovenrecepten

Smaakt dit recept naar meer? Wist je dat we twee kookboeken hebben uitgebracht?

Inspiratie nodig voor het avondeten? In KOKEN MET KEUKENLIEFDE en KOKEN MET KEUKENLIEFDE FAMILIEGERECHTEN vind je 75 makkelijke én originele hoofdgerechten voor elke dag!

Bestel ze hier

(20 stemmen)
6 reacties

Verdeel je liefde

  1. Marian

    Ik heb het gemaakt en het was héérlijk !! 2dagen van gegeten en echt genoten alles in een bakplaat geweldig!!

    1. Bedankt voor je reactie Marian, heel leuk om te horen! 😀

      1. Petra

        Wij hebben graag saus en dit lijkt me wel heerlijk met veel groenten, maar wel droog.
        Kan je hier iets bij maken om het smeuïger te maken ?
        Bedankt alvast.

        1. Hoi Petra, het gerecht is zeker niet droog. Je kunt er uiteraard saus bij serveren zoals mayo of een warme groentesaus.

    2. Astrid

      Wil het graag maken, maar zonder koriander er in (zeepsmaak). Welk kruid kan ik daarvoor in de plaats gebruiken?

      1. Hoi Astrid, ik gebruik in dit recept korianderpoeder en geen verse koriander. Korianderpoeder heeft geen zeepsmaak en geeft een lekkere frisse toets aan het kruidenmengsel. Ik zou hem dus zeker toevoegen. Als je het toch niet wilt kun je het gewoon weglaten.

Dit vind je misschien ook leuk

Bekijk alle recepten
Follow on Bloglovin