Ingrediënten
- 1 kg krieltjes in de schil, afgewassen en gehalveerd
- 200 g broccoli, in roosjes, stronk geschild en in stukken
- 200 g bloemkool, in roosjes
- 200 g wortel, geschild en in stukken van ca. 3 cm
- 1 rode ui, gepeld en in vieren gesneden
- 1 bol knoflook, teentjes losgehaald maar velletjes laten zitten
- 4 kipdijfilets
- Kipkruiden, gekocht of zelfgemaakt (zie hieronder)
- Extra vierge olijfolie
Nodig
- Groot bakblik of grote braadslee
Zelfgemaakte kipkruiden (Hoeveelheid op gevoel. Doe de kip in een kom of leg op een bord en strooi er op gevoel de kruiden overheen, net zoals je doet met zout en peper. Van de paprikapoeder gebruik ik het meeste, cayennepeper (pittig) en kurkuma het minste. Van de rest gebruik ik gelijke delen.)
- Milde paprikapoeder
- Gemberpoeder
- Kardemompoeder
- Kurkuma
- Koriander
- Komijn
- Uienpoeder
- Knoflookpoeder
- Cayennepeper
- Zout en zwarte peper uit de molen
- Scheutje zonnebloemolie
om 16:02
Ik heb het gemaakt en het was héérlijk !! 2dagen van gegeten en echt genoten alles in een bakplaat geweldig!!
om 09:02
Bedankt voor je reactie Marian, heel leuk om te horen! 😀
om 13:32
Wij hebben graag saus en dit lijkt me wel heerlijk met veel groenten, maar wel droog.
Kan je hier iets bij maken om het smeuïger te maken ?
Bedankt alvast.
om 13:42
Hoi Petra, het gerecht is zeker niet droog. Je kunt er uiteraard saus bij serveren zoals mayo of een warme groentesaus.
om 15:56
Wil het graag maken, maar zonder koriander er in (zeepsmaak). Welk kruid kan ik daarvoor in de plaats gebruiken?
om 09:37
Hoi Astrid, ik gebruik in dit recept korianderpoeder en geen verse koriander. Korianderpoeder heeft geen zeepsmaak en geeft een lekkere frisse toets aan het kruidenmengsel. Ik zou hem dus zeker toevoegen. Als je het toch niet wilt kun je het gewoon weglaten.