Trifle met toffeesaus, walnoot en chocolade

Een lekker dessert dat snel gemaakt is? Wat denk je van deze trifle met toffeesaus, walnoot en chocolade. In plaats van de trifle in een grote schaal op te bouwen vind ik het leuk om hem in dessertglazen te serveren. Zo krijgt iedereen zijn eigen feestdessert om heerlijk van te smullen. 

Wereldgerecht, Dessert, Engelse recepten, Zoet

Ingrediënten

  • 1/2 roombotercake, in kleine blokjes gesneden
  • 250 ml verse slagroom
  • 2 zakjes vanillesuiker
  • 1 tl vanille-extract
  • Toffeesaus*
  • 60 g pure of melkchocolade, grof gehakt
  • 60 g walnoten, kort geroosterd in een droge koekenpan en grof gehakt

*Je hebt maar een klein beetje toffeesaus nodig voor dit recept, maar de overige toffeesaus kun je bewaren in de koelkast en gebruiken voor andere desserts of gebak. Bijvoorbeeld deze frappuccino of deze monchoutaart met kaneelappel en toffeesaus.

 

Bereiding

Klop de slagroom stijf met de vanille-extract en vanillesuiker.

Verdeel de helft van de cakeblokjes over vier dessertglazen. Schep in elk glas een flinke lepel opgeklopte slagroom en bedek met wat toffeesaus, de helft van de walnoten en de helft van de chocolade. Bedek met de overige cakeblokjes. Lepel nog wat toffeesaus over de cakeblokjes en bestrooi met de overige walnoten en chocolade.

Dit vind je misschien ook leuk

Bekijk alle recepten
Geen reacties

Verdeel je liefde

Follow on Bloglovin mytastenld.com