Toffeesaus

Met maar drie (1,2, 3!) ingrediënten maak je deze superlekkere toffeesaus, ook wel karamelsaus genoemd. Ik maakte hem voor deze monchoutaart met gebakken kaneelappeltjes, maar hield daarna flink wat over. Geen straf hoor. Als je hem bewaard in een goed afsluitbare pot in de koelkast kun je hem wel enkele weken bewaren. Heerlijk over bijvoorbeeld een bolletje ijs, een lepeltje door de vla, of drizzle een beetje over een glas zelfgemaakte ijskoffie (recept komt donderdag online). Genieten! 

Basisrecepten, Sauzen, Dessert, Gebak, Zoete keuken, Zoet

Ingrediënten

  • 50 ml water
  • 200 g suiker
  • 200 ml room

Bereiding

Breng in een grote pan het water en de suiker aan de kook en laat de suiker langzaam lichtbruin karamelliseren. Blijf erbij, zodat het niet kan verbranden. Verwarm in een andere pan de slagroom. Zet het vuur van de karamel uit en schenk de slagroom langzaam en al roerend bij de karamel. Let op! Als je de slagroom bij de karamel schenkt komt de karamel snel omhoog. Gebruik daarom een grote/hoge pan zodat het niet over de rand kan lopen. Houd kinderen uit de buurt als je dit doet, want karamel is superheet! Roer de karamelsaus goed door. Je kunt de karamelsaus direct gebruiken als hij warm is, maar ook laten afkoelen. Dan wordt hij dikker.

Eén reactie

Verdeel je liefde

  1. Suzan

    Kan je deze karamelsaus ook gebruiken in het recept van de milionaire shortbread? Groetjes Suzan

Dit vind je misschien ook leuk

Tomaten salsa saus

18 mei 2019

Met deze tomaten salsa saus kun je alle kanten op. Zo is het de perfecte dipsaus voor tortillachips, maar...

Aardappelrösti

16 mei 2019

Het is eventjes werk maar dan heb je ook wat: de lekkerste aardappelrösti maak je namelijk zelf! Aardappelrösti is...

Aardappelkroketjes

30 maart 2019

Een restje aardappelpuree over? Maak er aardappelkroketjes van! Voor deze aardappelkroketjes gebruikte ik een restje aardappelpuree (gemaakt volgens onderstaand...

Basisrecept soezen

17 maart 2019

Dit is een heerlijk en eenvoudig basisrecept voor de allerlekkerste soezen. Je kunt zowel kleine als grote soezen maken...

Bekijk alle recepten
Follow on Bloglovin