Frappuccino

Dit is het allereerste recept voor frappuccino dat ik met je deel! Ook de allereerste frappuccino die ik ooit in mijn leven dronk. Tja, wat zal ik zeggen: ik loop altijd een beetje achter op trendgebied. 😉 Om de een of andere reden leek het me ook nooit zo lekker, zo’n koude koffiedrank. Maar na het proeven van deze romige frappuccino was ik verkocht. Dit is lekker! Frappuccino is trouwens de merknaam van koffieketen Starbucks voor verschillende soorten koffie met roomijs. Niet te verwarren dus met ijskoffie, waarbij je gekoelde koffie drinkt.

Voor mij is deze frappuccino het ultieme dessert om te serveren op een warme zomerdag! 

Seizoen, Wereldgerecht, Amerikaanse recepten, Dessert, Zomerrecepten, Dranken, Zoet

Ingrediënten

  • 250 ml sterke koffie
  • 2 bollen vanilleroomijs
  • Stuk of 10 ijsblokken

Eventueel voor garnering

Verder nodig

  • Blender
  • Zeef
  • Groot koffie-, of milkshakeglas
  • Rietje

Zie ook onderstaande tip!

Ik ben niet zo’n grote zoetekauw en voeg daarom geen extra suiker toe aan dit recept. Het vanilleroomijs is wat mij betreft zoet genoeg. Ben je wel een zoetekauw dan kun je een schepje suiker aan de hete koffie toevoegen en die even laten oplossen. Verder kun je dan het recept volgen

Bereiding

Voeg de ijsblokjes toe aan de pas gezette koffie en laat 1 minuut koelen. Zeef de koffie en meet 250 ml af.

Doe de koude koffie en het vanilleroomijs in de blender en mix glad. Giet de ijskoffie in een groot glas en garneer eventueel met slagroom en toffeesaus.

Enjoy!

Dit vind je misschien ook leuk

Bekijk alle recepten
Geen reacties

Verdeel je liefde

Follow on Bloglovin mytastenld.com