Monchoutaart met kaneelappel en toffeesaus

Een van mijn favoriete taarten is monchoutaart. Hij is makkelijk om te maken, stijft op in de koelkast en is superlekker. De lekkerste monchoutaart maak je naar mijn mening met een topping van fruit. Omdat het nu winter is laat ik de kersen- en aardbeiencompote even voor wat ze zijn en kies ik voor appel. Ik maak een heerlijke topping van gesmoorde kaneelappeltjes en toffeesaus!

Herfstrecepten, Seizoensrecepten, Themarecepten, Wereldgerechten, Winterrecepten, Hollandse recepten, Kerstrecepten, Sinterklaas recepten, Zoete recepten, Gebakrecepten

Heb je onze kookboeken al? Bomvol makkelijke hoofdgerechten! 

Ons derde kookboek "Makkelijke Wereldgerechten" kun je nu alvast reserveren, verwacht vanaf 2-9-2024!

Bestel ze hier!

Onze kookboeken

(35 stemmen)
12 reacties

Deel je liefde

 1. Yvette

  Mijn vriendin en ik hebben de taart gemaakt vandaag, we vroegen ons alleen af hoelang je hem kunt bewaren?
  Kan je ook een deel in de vriezer doen? 🙂

  1. In de koelkast blijft hij zeker een paar dagen goed. Wel kun je de appelcompote dan beter niet op de taart leggen maar apart bewaren. Invriezen kan zonder de appel.

 2. Corina

  Wil dit recept gaan maken, maar als ik op zaterdagavond de taart maak moet ik dan zondagmorgen net voordat we taart willen eten de appelcompote maken en serveren?? Is dat dan het lekkerst?

 3. Jacolien

  Heerlijk.
  Na de uitdaging (eerst bleef er alleen maar klompjes suiker over, toen dit smolt dacht ik gaat de goede kant op, deed de slagroom erbij ontstond er een klomp tofee, met veel geduld is alles weer zacht geworden) van het maken van de karamelsaus maken hebben we er van gesmuld.

 4. Tanja

  Voor de karamelsaus staat er dat je room nodig hebt, bedoeld u daarmee slagroom??

 5. Maureen

  Hoi, wat een heerlijk recept. Ik heb het gisteren gemaakt en mag vanavond proeven. Wat mij opvalt is dat de appeltjes wit uitslaan…. Hoe kan ik dit een volgende x voorkomen? Dankjewel!

  1. Hoi Maureen, wat vreemd dat de appeltjes wit worden bij jou? Ik heb geen idee hoe dat kan. Misschien door het appelras dat je hebt gebruikt? Was de smaak wel goed?

 6. Nicolette

  Deze taart is echt goddelijk lekker! Bedankt voor het recept! Heb hem voor pakjesavond gemaakt en iedereen vond hem waanzinnig lekker! De karamelsaus maken was echter geen succes. Door het water met de suiker langzaam op te zetten werd de massa helemaal niet bruin. Het duurde enorm lang en het water verdampte en de suiker kristalliseerde tot 2x toe. Toen bedacht ik me dat met het maken van de appelcompote waar je boter bij gebruikt, het bij de appeltjes wel al een beetje ging karameliseren. Ik heb toen op Laura’s Bakery een recept voor makkelijke karamelsaus gevonden. Deze was door toevoeging van boter zo klaar en was echt superlekker! Kortom ik zou de saus niet met water maken, dit is erg lastig en het water verdampt, waardoor de hele boel kristalliseert. Met boter gaat het prima.

  1. Hoi Nicolette, leuk om te horen dat de taart gesmaakt heeft. 🙂 Wat jammer dat de karamelsaus niet wilde lukken, maar gelukkig is het goedgekomen! PS Door het toevoegen van water aan de suiker duurt het inderdaad langer voordat de suiker karameliseert omdat het water eerst moet verdampen. Je kunt de suiker ook zonder water laten karameliseren maar dan is het wel raadzaam om een pan met dikke bodem te gebruiken zodat de suiker niet verbrandt. Dit recept voor gezouten karamelsaus met boter is ook erg lekker trouwens. 🙂 https://www.keukenliefde.nl/gezouten-karamelsaus/

   1. Hilde

    Ik heb per ongeluk philadelphia gekocht in plaats van monchou. Kan dat ook of wordt het niet stevig genoeg?

    1. Ik durf het niet te zeggen Hilde, je zou het moeten proberen dus…

     1. Tanja

      Bedoeld u met room slagroom??

Dit vind je misschien ook leuk

Bekijk alle recepten
Follow on Bloglovin
KeukenLiefde