Truffel stokbrood met ei, tijm en Gruyère + kookfilmpje!

Klik hier als je de video niet kan zien — Ik heb al vaker gezegd dat ik geen ontbijtmeisje ben. Toch deel ik tegenwoordig steeds vaker een ontbijtrecept met je. Hoe dat komt? Ik heb ontdekt dat er naast het droge beschuitje of broodje kaas nog zoveel meer mogelijkheden zijn, die niet veel tijd kosten om klaar te maken en waar ik wel echt blij van word.

Dit truffel stokbrood met ei, tijm en Gruyère is daar een perfect voorbeeld van. Snel klaar te maken en door het gebruik van luxe ingrediënten zoals truffelolie, een rustiek boerenstokbrood en Zwitserse Gruyère eenvoudig omgetoverd tot een luxe verwengerecht! 

Kookvideo's, Thema recepten, Mannenvoer, Ontbijt, Lunch

Ingrediënten

  • 2 dik gesneden plakken stokbrood (groot genoeg zodat er een ei inpast)
  • 2 eieren
  • 1 takje verse tijm, alleen de blaadjes
  • 20 g Gryère, geraspt
  • Truffelolie

Verder nodig
Vuurvaste koekenpan (geschikt voor in de oven)

Truffel stokbrood met ei, tijm en Gruyère + kookfilmpje!

Ontbijt/lunch voor 1 à 2 personen

Bereiding
Verhit de ovengrill op de hoogste stand.

Hol de plakken stokbrood uit, zodat er in het midden een gat ontstaat. Verhit een koekenpan met een scheutje truffelolie en leg de plakken stokbrood erin. Draai het brood na 30 seconden om en breek in het midden van elk plak stokbrood een ei. Bestrooi met wat versgemalen peper, de Gryère en tijmblaadjes.

Zet de koekenpan enkele minuten in de oven, totdat de eieren net gestold zijn (probeer de eidooier zacht te houden, dat is lekker!) en de kaas gesmolten is.

Truffel stokbrood met ei, tijm en Gruyère + kookfilmpje!

Serveer direct.

Eet smakelijk!

Geen reacties

Verdeel je liefde

Dit vind je misschien ook leuk

Bekijk alle recepten
Follow on Bloglovin