Turksbroodpizza met zalm

Met een gezin waar ik aandacht aan wil geven, een sociaal leven dat ik probeer te onderhouden, een huishouden dat hunkert naar een poetsdoek en een website die schreeuwt om nieuwe recepten is eten koken soms het laatste waar ik zin in heb. Maar ik wil wél elke dag lekker eten. Deze turksbroodpizza met verse zalm is echt mijn favoriet op geen-zin-om-te-koken-dagen. Hij staat in 15 minuten op tafel en het is een echt verwengerecht. Voor het Turkse brood rijd ik speciaal naar de Turkse winkel; daar haal je het lekkerste Turkse brood voor weinig geld.

Snel, Ovenrecepten, Visrecepten, Hoofdgerecht

Ingrediënten

  • 1 Turks brood (liefst vers van de Turkse winkel)
  • 2 tomaten, in plakjes
  • 75 g geraspte jong belegen
  • 250 g verse zalm
  • 1/4 courgette, in dunne plakjes
  • 1/2 rode paprika, in smalle reepjes
  • 1 bol mozzarella, in plakken
  • 1/2 rode ui, in smalle ringen
  • Extra vierge olijfolie
  • Paar blaadjes verse basilicum

 

Bereiding

Verwarm de oven voor op 200 graden. Bekleed een bakblik met bakpapier.

Snijd de bolle kap van het Turkse brood eraf met een scherp broodmes. Snijd de zalmfilet over de lengte in plakken. Bestrooi met zout en peper uit de molen.

Besprenkel het Turkse brood met wat olijfolie. Beleg met de helft van de geraspte kaas, plakjes tomaat, courgette, paprika, zalm, rode ui, mozzarella en de overige geraspte kaas.

Bak circa 6 tot 8 minuten in de oven, of totdat de zalm net gaar is. Serveer met het afgesneden kapje van het Turks brood en eventueel wat kruidenboter en een salade.

Dit vind je misschien ook leuk

Bekijk alle recepten
Geen reacties

Verdeel je liefde

Follow on Bloglovin mytastenld.com