Video: pavlova kerstkrans met rood fruit

Hoewel ik niet zo van de toetjes ben, lust ik hier wel pap van: de pavlova kerstkrans! Krokant en bros eiwitschuim met een nog zachte marshmallow binnenkant, bedekt met romige slagroom, vers fruit en frisse munt. In de vorm van een kerstkrans! Daar word je toch blij van?

Je kunt de pavlova het beste al een dag van tevoren maken. Hij moet namelijk een behoorlijke tijd in de oven drogen en daarna afkoelen. Nadat hij is afgekoeld kun je hem in een luchtdichte bak of zak bewaren. Garneer de pavlova vlak voor serveren met stijfgeklopte slagroom, vers fruit, munt en bestrooi met poedersuiker. 

Video: pavlova kerstkrans met rood fruit

 

Themarecepten, Kerstrecepten, Zoete recepten, Dessert

Smaakt dit recept naar meer? Wist je dat we twee kookboeken hebben uitgebracht?

Inspiratie nodig voor het avondeten? In KOKEN MET KEUKENLIEFDE en KOKEN MET KEUKENLIEFDE FAMILIEGERECHTEN vind je 75 makkelijke én originele hoofdgerechten voor elke dag!

Bestel ze hier

(8 stemmen)
15 reacties

Deel je liefde

 1. Katrien

  Ik zou een suikervrije versie willen maken, heb je daar suggesties voor?

 2. Caroline

  Ik ga de zomerversie maken, adviseer je voor de oven op hetelucht of boven/onderwarmte? Ik heb eens gehoord dat meringue gebak het beste met boven/onder warmte is te maken, maar vraag mij af of dit echt een verschil maakt.
  gr.Caroline

  1. Hoi Caroline, ik gebruik zelf altijd de conventionele oven (boven- en onderwarmte) als ik bak, dat geeft toch het beste resultaat.

 3. Mieke Rotthier

  kan je de witte wijnazijn door iets anders vervangen?

 4. Jolanda

  Ik heb even een vraagje over de pavlova kerstkrans. Als ik ‘m vanmiddag maak, kunnen we dan maandagavond de krans opeten of is ’tie dan te oud? Ik heb niet zo’n grote trommel om ‘m in te bewaren. Is invriezen een optie of hoeft dat niet?

  1. Hoi Jolanda, ik denk dat dat wel kan, maar ik weet niet hoe de smaak is als je hem twee dagen onafgedekt bewaart…

  2. PS Je kunt hem ook invriezen, maar hier heb ik zelf nog geen ervaring mee.

 5. patricia

  Mijn pavlova staat in de oven hoor!! Hopelijk gaat het lukken!! Moet de oven echt open na een uur? Heel even op een kiertje…of de hele tijd, totdat de pavlova klaar is”?

  1. Het gaat erom dat de pavlova niet donker kleurt. Eigenlijk wil je dat de pavlova mooi wit blijft, dus als je af en toe de oven even opendoet kan er wat hitte ontsnappen en voorkom je dat hij kleurt.

 6. Margo

  Hoi hoi,
  je geeft in de tekst aan dat hij 2 uur in de oven moet en in je filmpje 2,5 uur, wat kan ik het beste aanhouden.

  Bvd

  Margo

  1. O dat is inderdaad verwarrend Margo. Bedankt voor je reactie, ik heb het aangepast. Ik zou 2,5 uur aanhouden.

   1. Margo

    Ik kwam erachter toen hij al in de oven stond, had uiteindelijk 2 uur aangehouden ? en hij was top! Heerlijk.
    Bedankt voor je reactie.

    1. Fijn om te horen Margo! 🙂

    2. Ellen

     Het afkorlen van de pavlova miet dat in een gesloten oven of op een kier open?

     1. Mag allebei. Ik deed het in een gesloten oven, maar dan duurt het iets langer.

Dit vind je misschien ook leuk

Bekijk alle recepten
Follow on Bloglovin
Keuken♥Liefde