Weekmenu #15
Mocht je vandaag of aankomend weekend alvast je boodschappenbriefje maken voor volgende week, check dan even dit weekmenu! Het staat vol met gevarieerde recepten van ontbijt tot hoofdgerecht. Dat scheelt jou weer waardevolle tijd. ?
Maandag
Tweede Pinksterdag. Ben je vandaag lekker vrij en heb je zin om wat extra aandacht te besteden aan het avondeten? Dit gerecht kan ik je met liefde aanbevelen. Caponata is een Siciliaanse salade van aubergine, bleekselderij, tomaat en paprika die zoetzuur op smaak wordt gebracht met suiker en kappertjes. Het is een smaakexplosie op je bord! Heerlijk om te serveren met een gepaneerde kalfsschnitzel en tagliatelle.
Dinsdag
Makkelijk en snel vandaag? Deze lauwwarme andijviesalade is eindeloos rijk van smaak, terwijl de kokshandelingen doodeenvoudig zijn. Je kookt eerst een aardappel, prakt hem met liefdevolle hand fijn, snippert een uitje, snijdt rauwe andijvie. Dan breng je de salade op smaak met een drupje maggie en azijn, en tot slot strooi je er knapperig uitgebakken spekjes overheen. Mmmm … zo simpel is culinaire toverij!
Woensdag
Zet een grote pan Spaanse paella op tafel en het is feest! Dit is een eenvoudige, maar hele smakelijke variant met garnalen en chorizo die je snel op tafel zet.
Donderdag
Ik weet niet hoe het bij jou zit, maar mij maak je altijd blij met een maaltijdsalade. De caesarsalade is mijn favoriet. Om er een avondvullend hoofdgerecht van te maken voeg ik wat extra ingrediënten toe zoals kippendij en bacon. Mjammie!
Vrijdag
Vandaag maak ik broodpizza uit de oven met een kommetje tomatensoep erbij. Klaar zijn we weer! De soep die overblijft smaakt morgen prima als lunch.
Zaterdag
Jeugdsentiment! Toen ik nog thuis woonde maakte mijn moeder op zaterdag regelmatig saucijzenbroodjes. Ik zet de traditie voort. 🙂
Zondag
Ik zeg het vaker: een weekend zonder gebak is geen weekend. 🙂 Vallen deze wafels met warme kersen, slagroom en chocoladekrullen trouwens ook onder gebak? Ze maken in elk geval mijn zondag!
Deel je reactie