Caesarsalade met kippendij, bacon en ei

Een van mijn favoriete salades is de caesarsalade! De originele caesarsalade bestaat uit enkel sla, broodcroutons en parmezaan. Pure eenvoud en waarschijnlijk daarom juist zo lekker. Als ik deze salade als avondvullend hoofdgerecht serveer voeg ik graag wat extra ingrediënten toe. Kip — ik gebruik dit keer malse kippendij — en bacon passen voelen zich helemaal thuis in de caesarsalade. Een makkelijk en snel hoofdgerecht waar iedereen blij van wordt!

Amerikaanse recepten, Hoofdgerecht, Kiprecepten, Seizoen, Snel, Wereldgerecht, Zomerrecepten

Ingrediënten

  • 2 kleine kropjes romaanse sla
  • 4 kippendijen
  • 4 plakken (liefst wat dikkere) bacon
  • 4 eieren
  • 2 sneetjes brood, in blokjes gesneden (ik gebruik graag zachte witte bolletjes, die worden superkrokant en bros)
  • Parmezaan, geraspt

Voor de dressing

  • 2 flinke el yoghurtmayonaise
  • 1 flinke tl mosterd
  • 2 ansjovisfilets, fijngeprakt
  • 1 el citroensap

Bereiding

Verhit de koekenpan met een klein scheutje olijfolie en bak de bacon op laag tot middelhoog vuur goudbruin en knapperig. Haal de bacon uit de pan en leg op een bord. Zet opzij. Bestrooi de kippendijen met zout en peper en bak ze in het braadvet van de bacon rondom goudbruin een gaar.

Hussel de blokjes brood om met wat olijfolie en een klein beetje zout uit de molen en bak ze goudbruin en krokant in een koekenpan of in de oven. Kook ondertussen de eieren zacht. Spoel ze af met koud water en pel direct.

Haal de blaadjes sla los, was ze en dep ze droog. Snijd of scheur de sla in iets kleinere stukken.

Klop voor de dressing alle ingrediënten door elkaar. Proef en breng indien nodig op smaak met zout en peper.

Verdeel de sla, bacon, kip, broodcroutons en het ei over de borden. Lepel de dressing er overheen. Bestrooi met de parmezaan.

 

Dit vind je misschien ook leuk

Bekijk alle recepten
Geen reacties

Verdeel je liefde

Follow on Bloglovin mytastenld.com mytastebe.com