Heb je onze kookboeken al? Bomvol makkelijke hoofdgerechten! Ons derde kookboek "Makkelijke Wereldgerechten" kun je nu bestellen.
Saucijzenbroodjes
Alleen al van de geur loopt het water me in de mond: saucijzenbroodjes! Ik maak ze het liefst zelf, want dat is echt het allerlekkerst. Ze zijn bovendien heel makkelijk om te maken. Ik daag je uit. 🙂
Onderstaande ingrediënten zijn voldoende voor 5 saucijzenbroodjes
Ingrediënten
- 5 plakjes bladerdeeg
- 200 g rundergehakt
- 35 g paneermeel
- 1 klein ei + 1 extra ei om te bestrijken
- 1 el ketjap manis
- 1 tl mosterd
- 1/2 tl cayennepeper
Verder nodig
Vel bakpapier, kwastje om te bestrijken
Bereiding
Verwarm de oven voor op 200 graden. Leg de plakjes bladerdeeg op een met bakpapier bekleed bakblik en laat ze ontdooien.
Kneed alle ingrediënten voor het gehakt in een kom door elkaar en vorm er 5 rolletjes van. Leg op elk plakje bladerdeeg een gehaktrolletje en vouw het bladerdeeg dicht.
Klop het overige ei los en bestrijk de bovenkant van de saucijzenbroodjes met ei. Bak de saucijzenbroodjes 15 tot 20 minuten in de oven, of totdat ze goudbruin zijn.
Eet smakelijk!
Themarecepten, Wereldgerechten, Hollandse recepten, Mannenvoer, Sinterklaas recepten, Voor bij de borrel
om 13:04
Heb zojuist de saucijzenbroodjes gemaskt, erg leuk om te doen, alleen qua smaak heel erg flauw en had er zelf al wat peper en zout toegevoegd. Heb je een tip om het wat kruidiger te maken? Misschien een bouillonblokje of gehaktkruiden?
om 15:53
Hoi Anja, meer zout en peper kan natuurlijk altijd en gehaktkruiden kan ook.
om 20:09
Het gehakt kan dus rauw tussen het bladerdeeg de oven in?
om 09:59
Dat klopt.