Saucijzenbroodjes

Saucijzenbroodjes

Alleen al van de geur loopt het water me in de mond: saucijzenbroodjes! Ik maak ze het liefst zelf, want dat is echt het allerlekkerst. Ze zijn bovendien heel makkelijk om te maken. Ik daag je uit. 🙂 

Onderstaande ingrediënten zijn voldoende voor 5 saucijzenbroodjes

Ingrediënten

  • 5 plakjes bladerdeeg
  • 200 g rundergehakt
  • 35 g paneermeel
  • 1 klein ei + 1 extra ei om te bestrijken
  • 1 el ketjap manis
  • 1 tl mosterd
  • 1/2 tl cayennepeper

Verder nodig
Vel bakpapier, kwastje om te bestrijken

Bereiding
Verwarm de oven voor op 200 graden. Leg de plakjes bladerdeeg op een met bakpapier bekleed bakblik en laat ze ontdooien.

Kneed alle ingrediënten voor het gehakt in een kom door elkaar en vorm er 5 rolletjes van. Leg op elk plakje bladerdeeg een gehaktrolletje en vouw het bladerdeeg dicht.

DSC_5263_800x574DSC_5266_788x600 DSC_5267_800x482 Saucijzenbroodjes

Klop het overige ei los en bestrijk de bovenkant van de saucijzenbroodjes met ei. Bak de saucijzenbroodjes 15 tot 20 minuten in de oven, of totdat ze goudbruin zijn.

Saucijzenbroodjes

Eet smakelijk!

Hollandse recepten, Mannenvoer, Sinterklaasrecepten, Thema recepten, Voor bij de borrel, Wereldgerecht

Dit vind je misschien ook lekker

Bekijk alle recepten
2 reacties

Verdeel je liefde

  1. Anja Smits

    Heb zojuist de saucijzenbroodjes gemaskt, erg leuk om te doen, alleen qua smaak heel erg flauw en had er zelf al wat peper en zout toegevoegd. Heb je een tip om het wat kruidiger te maken? Misschien een bouillonblokje of gehaktkruiden?

    1. Hoi Anja, meer zout en peper kan natuurlijk altijd en gehaktkruiden kan ook.

Follow on Bloglovin mytastenld.com mytastebe.com