Wafels met warme kersen

Onlangs deelde ik mijn favoriete basisrecept voor zoete wafels met je, vandaag is het tijd voor een lekkere variant. Een klassieker volgens mij, want wafels met warme kersen kent iedereen toch? Om het smulfeest compleet te maken serveer ik ze met versgeklopte slagroom en chocoladekrullen. Jum!

Wees gewaarschuwd: dit recept is gevaarlijk lekker dus zorg voor voldoende mensen om ze mee te delen! 

Wereldgerecht, Dessert, Gebak, Hollandse recepten, Zoet

Ingrediënten

  • 1x basisrecept zoete wafels
  • 250 ml slagroom
  • 4 zakjes vanillesuiker
  • 1 pot (à 700 gram) kersen op siroop zonder pit
  • 1 el maizena
  • 100 g melkchocolade (puur kan ook)

 

Bereiding

Bereid de zoete wafels volgens het basisrecept.

Klop de slagroom met 2 zakjes vanillesuiker stijf.

Doe de kersen met de kersensiroop en de overige vanillesuiker in een steelpannetje en verwarm. Roer de maizena met een klein beetje koud water tot een glad papje en voeg dit al roerend toe aan de warme kersen — voeg net zoveel van het maizenapapje toe totdat de kersensiroop gebonden is.

Schraap met een groot koksmes over de platte onderkant van de chocolade om er krullen van te trekken.

Serveer de wafels met de warme kersen, slagroom en chocoladekrullen.

 

Dit vind je misschien ook leuk

Bekijk alle recepten
Geen reacties

Verdeel je liefde

Follow on Bloglovin mytastenld.com