Weekmenu 23-2022

Weekmenu 23-2022

Een boodschappenbriefje maken voor een nieuwe eetweek? Soms is het lastig om te bedenken wat je de hele week wilt eten. Laat je inspireren door ons weekmenu met lekkere en gevarieerde maaltijden voor elke dag en iets lekkers voor in het weekend.

In dit nieuwe weekmenu:

✅Ma: Mac and cheese
✅Di: Kippenbouten uit de oven (met knoflook, citroen en krieltjes)
✅Wo: Pindasauspannetje met gehaktballetjes en boontjes

✅Do: Italiaanse broccolistamppot
✅Vr: Pastasalade met tonijn en sperziebonen
✅Za: Saté-schotel
✅Zo: Snickers Monchou taart

Gebruik onze handige maaltijdplanner en notitie-boodschappenbriefje om je boodschappen op te schrijven en in te plannen. Fijn en overzichtelijk voor het hele gezin.

Maandag

Mac and cheese

Kaasliefhebber opgelet; dit recept is voor jou! Mac and cheese — oftewel macaroni in kaassaus — is ideaal om te maken als je restjes kaas hebt liggen die op moeten. Eigenlijk kun je alle kaas in dit recept verwerken. Kijk gewoon wat er nog in je koelkast ligt. Ik gebruikte een mix van jong belegen, belegen en cheddar omdat die in de koelkast lagen.

Mac and cheese

Dinsdag

Kippenbouten uit de oven (met knoflook, citroen en krieltjes)

Deze kippenbouten met knoflook, citroen en verse krieltjes is een van mijn favoriete gerechten om te maken als ik weinig zin of tijd heb om te koken, maar toch lekker wil eten. De oven doet bijna al het werk. Groenten erbij serveren? Een simpele salade is top, maar groene asperges, haricot verts of sperziebonen, broccoli, wortel en peulen smaken hier lekker bij.

Kippenbouten uit de oven (met knoflook, citroen en krieltjes)

Woensdag

Pindasauspannetje met gehaktballetjes en boontjes

Ik ben dol op maaltijdpannetjes waar je alleen nog wat rijst, aardappels of pasta bij hoeft te koken. Dit pindasauspannetje met gehaktballetjes, paprika en boontjes smaakt heerlijk met witte rijst en frisse ijsbergsla. Of serveer met knapperig afgebakken stokbrood. Zie ook de variatietips in het recept.

Donderdag

Italiaanse broccolistamppot

Deze broccolistamppot krijgt een heerlijke Italiaanse twist door de pesto, parmezaan en pijnboompitten. De stamppot maak je lekker smeuïg met een scheutje room in plaats van melk. Serveer als vegetarische maaltijd met bijvoorbeeld een gebakken kaasschnitzel, maar ook lekker met Italiaanse gehaktballetjes!

Italiaanse broccolistamppot

Vrijdag

Pastasalade met tonijn en sperziebonen

Deze pastasalade met tonijn en sperziebonen smaakt heerlijk op een warme zomerdag met wat knapperig stokbrood erbij. Blijft er wat pastasalade over? Bewaar hem afgedekt in de koelkast. Koud uit de koelkast smaakt hij heerlijk als lunch. Bewaar ook wat van de saladedressing zodat je deze later nog kunt toevoegen om hem weer iets smeuïger te maken. Zie ook de onderstaande variatietip.

Pastasalade met tonijn en sperziebonen

Zaterdag

Saté-schotel

Malse kipsaté overgoten met satésaus en geserveerd met friet en salade en alles natuurlijk home made. Het perfecte zaterdagavond gerecht!

Mieks Special: saté-schotel

Zondag

Snickers Monchou taart

Wees gewaarschuwd: deze Snickers monchoutaart is verslavend lekker. Hij heeft een knapperige bodem van chocoladekoekjes en een romige cheesecakevulling met stukjes Snickers, gezouten pinda’s en chocolade. De topping en karameldrizzle bovenop maken het smulfeest compleet.

Snickers Monchou taart

Inspiratie, Weekmenu

Heb je onze kookboeken al? Bomvol makkelijke hoofdgerechten! 

Ons derde kookboek "Makkelijke Wereldgerechten" kun je nu bestellen.

Bestel ze hier!

Onze kookboeken

Geen reacties

Deel je reactie

Dit vind je misschien ook lekker

Bekijk alle recepten
Follow on Bloglovin
KeukenLiefde