Kippenbouten uit de oven (met knoflook, citroen en krieltjes)

Gebraden kip uit de oven, wie is er niet dol op! Deze kippenbouten met knoflook, citroen en verse krieltjes is een van mijn favoriete gerechten om te maken als ik weinig zin of tijd heb om te koken, maar toch lekker wil eten. De oven doet bijna al het werk! Groenten erbij serveren? Een simpele salade is top, maar groene asperges, haricot verts of sperziebonen, broccoli, wortel en peulen smaken hier heerlijk bij!

Hoofdgerecht, Kiprecepten, Ovenrecepten

Smaakt dit recept naar meer? Wist je dat we twee kookboeken hebben uitgebracht?

Inspiratie nodig voor het avondeten? In KOKEN MET KEUKENLIEFDE en KOKEN MET KEUKENLIEFDE FAMILIEGERECHTEN vind je 75 makkelijke én originele hoofdgerechten voor elke dag!

Bestel ze hier

(16 stemmen)
3 reacties

Verdeel je liefde

  1. Astrid

    Vond het moeilijk om de boter op de kip te smeren, vel is erg glad. Heb een beetje bloem gebruikt. Heeft u een suggestie hoe het beter kan?

    1. Hoi Astrid, het kan helpen om het vel van de kip eerst goed droog te deppen met keukenpapier.

    2. Gerda

      Misschien onder het vel, ik vind altijd zo jammer van de smaak want dat vel gaat er meestal af.

Dit vind je misschien ook leuk

Bekijk alle recepten
Follow on Bloglovin