Snickers Monchou taart

Wees gewaarschuwd: deze Snickers monchoutaart is verslavend lekker! Een knapperige bodem van chocoladekoekjes en een romige cheesecakevulling met stukjes Snickers, gezouten pinda’s en chocolade; wie wordt daar nou niet blij van! De topping en karameldrizzle bovenop maken het smulfeest compleet. Smullen maar!

Gebak, Zoet

Ingrediënten

  • 225 g chocolate chip cookies (koekjes met stukjes chocolade)
  • 60 g ongezouten roomboter
  • 1 el pindakaas met stukjes pinda
  • 250 ml verse slagroom
  • 1 zakje Klop-Fix
  • 300 g Monchou (de 100 gram wikkels)
  • 2 el witte basterdsuiker
  • 6 mini Snickers, grof gehakt
  • 2 handjes gezouten pinda’s, grof gehakt
  • 50 g melkchocolade, in stukjes gehakt
  • Paar eetlepels karamelsaus, zelfgemaakt of gekocht (bijv. flesje Jumbo)

Verder nodig

  • Ronde springvorm 18,5 cm
  • Vel bakpapier
  • Elektrische handmixer
  • Keukenmachine met hakmes

Bereiding

Vet de springvorm in met boter en bekleed de bodem en randen met bakpapier.

Maal de koekjes fijn in de keukenmachine. Smelt de roomboter in een pannetje. Roer het koekkruim en de pindakaas door de gesmolten roomboter. Verdeel het koekmengsel over de bodem van de springvorm en druk aan. Zet zolang in de koelkast.

Klop de slagroom stijf met de Klop-Fix. Klop in een andere kom de Monchou en suiker glad. Spatel in drie porties de slagroom door de Monchou. Voeg de helft van de snickers, helft van de pinda’s en alle chocolade toe en spatel door het monchoumengsel. Schep dit mengsel in de springvorm en strijk de bovenkant glad. Zet minimaal 2 uur tot maximaal een nacht in de koelkast om op te stijven.

Vlak voor serveren

Haal de monchoutaart uit de springvorm en garneer met de overige snickers, pinda’s en drizzle er wat karamelsaus overheen.

Snickers Monchou taart

17 reacties

Verdeel je liefde

  1. Dorine Vierwinden

    Een springvorm van 18,5 cm hoe haal je dan 12 punten uit de taart. Best klein toch

    1. Je hebt gelijk Dorine, ik heb het aangepast! 🙂

      1. Suzanne

        Hoeveel cm moet de vorm nou zijn? Ik lees nog steeds 18,5. Klopt dat?

        1. De maat van de springvorm klopt Suzanne.

  2. Sanne

    Hai Hai,
    Vraagje welke chocolade koekjes gebruik je?

    1. Volgens mij heb ik Jumbo eigen huismerk gebruikt, maar maakt niet zoveel uit.

      1. Lauri

        Ben wel benieuwd wat voor soort chocolade koekjes. Je hebt nogal wat soorten..

        1. Heb het aangepast bij de ingrediënten Lauri.

          1. Iris

            Als je een grotere springvorm gebruikt, 24 cm, moet je de ingredienten dan voor de helft verdubbelen?

  3. Rianne

    Hi!
    Ik mis de klop-fix in de bereiding. Met de slagroom mixen?

    1. Hoi, dankjewel voor je reactie, ik heb het erbij gezet! 🙂

      1. Kim

        Hoi,
        Vraag mij een beetje hetzelfde af. American cookies van de Jumbo?
        https://www.jumbo.com/jumbo-chocolate-cookies-12-stuks-225g/214363PAK/
        Of biscuit met zo’n chocoladekant? Alvast bedankt 😊

        1. Hoi Kim, volgens mij heb ik ook die Jumbo chocolate chip cookies gebruikt, maar het merk maakt niet zoveel uit.

    2. Soraya

      Ik heb hem gisteren gemaakt en hij viel heel goed in de smaak. Heb wel nog eea aangepast: glutenvrije chocolade digestive koekjes voor de bodem, meer pindakaas en iets meer snickers. Kwam hem op Facebook tegen, ging helemaal viral he? Echt leuk!

      1. Hoi Soraya, bedankt voor je reactie, leuk om te horen dat hij in de smaak valt! 🙂

  4. Amber

    Hoi hoi!
    Paar vraagjes: gewone suiker kan ook? In Spanje bestaat geen basterdsuiker…
    Hoeveel gram is een minisnickers? Om te weten hoeveel gewone grote snickers ik moet kopen.. het water loopt me al in de mond!

    1. Hoi Amber,

      Gewone suiker is grover, het zou dus kunnen dat je dan later de suikerkorrels nog kunt proeven maar dat durf ik niet te zeggen. Gewoon proberen. Ik weet niet hoeveel gram minisnickers zijn maar ik zou rekenen op maximaal 3 grote Snickers. Succes!

Dit vind je misschien ook leuk

Bekijk alle recepten
Follow on Bloglovin