Weekmenu #26

Weekmenu #26

Mocht je vandaag of aankomend weekend alvast je boodschappenbriefje maken voor volgende week, check dan eerst even dit weekmenu! Een hele week lekker en gevarieerd eten met verschillende themadagen zoals budget, vega, gehaktdag, vis, snacken en bakken. Elke dag wat anders, zo blijft het leuk en lekker!

Maandag (budget)

Ik ben dol op deze zoete-aardappelstamppot met paksoi. De zoete aardappel combineert fantastisch met de knapperige bite van paksoi. Geserveerd met hete kip een match made in foodie heaven!

Zoete-aardappelstamppot met paksoi en hete kip

Dinsdag (vega)

Niks geen moeilijk gedoe met het vullen van die kleine pastabuisjes, deze cannelloni maak je heel eenvoudig met verse pastavellen! Ik vul de pastavellen met een mengsel van verse spinazie en ricotta, rol ze op en dek ze liefdevol toe met mijn zelfgemaakte verse tomatensaus. Bestrooien met wat kaas en even gratineren in de oven. Smullen maar!

Cannelloni met spinazie, ricotta en tomatensaus

Woensdag (gehaktdag)

Van de Italiaanse keuken stappen we over naar Mexicaans. Deze Mexicaanse wraptaart maakte ik tijdens een kookworkshop samen met Santa Maria. Hij was zo’n succes dat ik besloot het recept hier met met je te delen.

Video: Mexicaanse wraptaart

Donderdag

Creëer je hoofdgerecht eens om een salade heen. Deze rucolasalade men frisse venkel en dragon en zoete sinaasappel smaakt heerlijk bij een stukje kip of vis of serveer hem bij een romige tomatenrisotto.

Vrijdag (visdag)

Het heeft jaren geduurd voordat ik ze ging waarderen maar inmiddels ben ik er dol op: mosselen! Gekookt in een lekker triple biertje vind ik ze misschien wel het lekkerst. Dat geeft net iets meer smaak dan koken in witte wijn. Probeer het zelf!

Mosselen gekookt in triple bier

Zaterdag (snacken)

Zin om lekker te snacken in het weekend, maar liever wel een beetje verantwoord? Hummus is de perfecte dip om te serveren met knapperige groentesnacks. Naast de klassieke hummus maak ik nog een lekkere variant met doperwten en munt. 

2x hummusdip met groentesnacks

Zondag (bakdag)

Een kruimelige koekbodem, zachte karamelvulling en knapperig chocolade laagje, dat is de Millionaire’s shortbread! Deze variant heeft een supersnelle bodem van gemalen spritskoekjes die opstijft in de koelkast. Je hebt voor dit recept dus geen oven nodig. Het resultaat is verrukkelijk!

No bake Millionaire's shortbread

Inspiratie, Weekmenu

Heb je onze kookboeken al? Bomvol makkelijke hoofdgerechten! 

Ons derde kookboek "Makkelijke Wereldgerechten" kun je nu bestellen.

Bestel ze hier!

Onze kookboeken

Geen reacties

Deel je reactie

Dit vind je misschien ook lekker

Bekijk alle recepten
Follow on Bloglovin
KeukenLiefde