Bestel nu ons kookboek KOKEN MET KEUKENLIEFDE
Inspiratie nodig voor het avondeten? Bestel nu ons kookboek KOKEN MET KEUKENLIEFDE:
75 makkelijke én originele hoofdgerechten voor elke dag!
Ik ben dol op stamppot van zoete aardappel. Het kleine zoetje van zoete aardappel combineert fantastisch met de knapperige bite van paksoi. Geserveerd met hete kip een match made in foodie heaven!
Verhit een hapjes- of koekenpan met een scheutje olie en voeg de kip toe. Bestrooi met zout en peper. Bak de kippendijen op middelhoog vuur aan beide kanten goudbruin en gaar. Voeg de ketjap, chilisaus, suiker en sambal toe en bak nog kort even mee totdat de kip bedekt is met saus. Verdun eventueel met een klein scheutje water als de saus te dik of te sterk van smaak is.
Kook ondertussen de zoete aardappelblokjes gaar in licht gezouten water. Giet af en stamp met de boter fijn tot een smeuïge puree. Roer de paksoi door de puree en breng op smaak met peper en zout uit de molen.
Serveer de paksoistamppot met de hete kip en bestrooi met wat gefrituurde uitjes of seroendeng.
om 19:54
Ontzettend lekker!!! Favoriet bij ons!
om 19:08
Vandaag weer eens dit recept klaar gemaakt. Het is en blijft heerlijk en staat in mijn favorieten lijst. Zeer smakelijk!
om 10:32
Handige informatie voor een gezonde maaltijd