Zoete-aardappelstamppot met paksoi en hete kip

Ik ben dol op stamppot van zoete aardappel. Het kleine zoetje van zoete aardappel combineert fantastisch met de knapperige bite van paksoi. Geserveerd met hete kip een match made in foodie heaven!

 

Snel, Kiprecepten, Stamppotrecepten, Hoofdgerecht

Ingrediënten

Hete kip

  • 400 g kippendijfilets
  • 3 el ketjap
  • 2 el zoete chilisaus
  • 1 el bruine basterdsuiker
  • 2 tl sambal oelek
  • 1 el sesamolie

Zoete-aardappel-paksoi-stamppot

  • 1,4 kg zoete aardappel, geschild en in blokjes gesneden
  • 2 stronken paksoi, gewassen en fijngesneden
  • 50 g roomboter
  • Gefrituurde uitjes, of seroendeng om erbij te serveren

Verder nodig

  • Kookpan met deksel
  • Pureestamper
  • Hapjespan of koekenpan met deksel

 

Bereiding

Verhit een hapjes- of koekenpan met een scheutje olie en voeg de kip toe. Bestrooi met zout en peper. Bak de kippendijen op middelhoog vuur aan beide kanten goudbruin en gaar. Voeg de ketjap, chilisaus, suiker en sambal toe en bak nog kort even mee totdat de kip bedekt is met saus. Verdun eventueel met een klein scheutje water als de saus te dik of te sterk van smaak is.

Kook ondertussen de zoete aardappelblokjes gaar in licht gezouten water. Giet af en stamp met de boter fijn tot een smeuïge puree. Roer de paksoi door de puree en breng op smaak met peper en zout uit de molen.

Serveer de paksoistamppot met de hete kip en bestrooi met wat gefrituurde uitjes of seroendeng.

Dit vind je misschien ook leuk

Bekijk alle recepten
Eén reactie

Verdeel je liefde

  1. Chris van Holland

    Handige informatie voor een gezonde maaltijd

Follow on Bloglovin mytastenld.com