No bake Millionaire’s shortbread

No bake Millionaire's shortbread

Millionaire’s shortbread stond al tijden op mijn nog-te-maken-lijst. Het is een heerlijke koek, die je qua smaak kunt vergelijken met Twix. Kenmerkend zijn de kruimelige koekbodem, zachte karamelvulling en knapperig chocolade laagje. Ik maakte een eigen variant met een supersnelle bodem van gemalen spritskoekjes die opstijft in de koelkast. Je hebt voor dit recept dus geen oven nodig. Het resultaat is verrukkelijk! 

Ingrediënten

 • 300 g spritskoekjes
 • 75 g ongezouten roomboter
 • 1x recept dulce de leche
 • 200 g pure chocolade
 • 60 g witte chocolade

Verder nodig
Browniebakvorm, keukenmachine

Bereiding
Maak de dulce de leche. Vet de bakvorm in met boter.

Bodem:

Maal de spritskoekjes tot fijn poeder in de keukenmachine. Smelt de boter in een pannetje op het vuur, of afgedekt 1,5 minuut op de ontdooistand in de magnetron. Roer de gesmolten boter door de verkruimelde spritskoekjes. Verdeel het koekmengsel over de bakvorm en druk aan met de achterkant van een lepel. Zet in de koelkast om op te stijven.

Vulling:

Verdeel de dulce de leche over de koekbodem en strijk glad.

Chocolade:

Hak of breek de pure en witte chocolade in kleine stukjes en smelt ze in een aparte kom au bain-marie, of in een magnetronbestendig plastic bakje in de magnetron. Verdeel de pure chocolade over de dulce de leche en strijk glad. Verdeel met een lepel de witte chocolade erover en roer met de punt van de lepel door de witte chocolade om een mooi marmereffect te krijgen.

Zet de bakvorm op een koele plek zodat de chocolade op kan stijven. Snijd de Millionaire’s shortbread in kleine blokjes.

No bake Millionaire's shortbread

Enjoy!

Comments

 1. Annette says:

  Een koele plek; dus niet persé de koelkast?

 2. Caroline says:

  Ziet er heerlijk uit. Komt op mijn to cook lijstje😀.

Speak Your Mind

*