No bake Millionaire’s shortbread

No bake Millionaire's shortbread

Millionaire’s shortbread stond al tijden op mijn nog-te-maken-lijst. Het is een heerlijke koek, die je qua smaak kunt vergelijken met Twix. Kenmerkend zijn de kruimelige koekbodem, zachte karamelvulling en knapperig chocolade laagje. Ik maakte een eigen variant met een supersnelle bodem van gemalen spritskoekjes die opstijft in de koelkast. Je hebt voor dit recept dus geen oven nodig. Het resultaat is verrukkelijk! 

Ingrediënten

  • 300 g spritskoekjes
  • 75 g ongezouten roomboter
  • 1x recept dulce de leche
  • 200 g pure chocolade
  • 60 g witte chocolade

Verder nodig
Browniebakvorm, keukenmachine

Bereiding
Maak de dulce de leche — dit kan al een dag van tevoren.

Bodem:

Vet de bakvorm in met boter. Maal de spritskoekjes tot fijn poeder in de keukenmachine. Smelt de boter in een pannetje op het vuur, of afgedekt 1,5 minuut op de ontdooistand in de magnetron. Roer de gesmolten boter door de verkruimelde spritskoekjes. Verdeel het koekmengsel over de bakvorm en druk aan met de achterkant van een lepel. Zet in de koelkast om op te stijven.

Vulling:

Verdeel de dulce de leche over de koekbodem en strijk glad.

Chocolade:

Hak of breek de pure en witte chocolade in kleine stukjes en smelt ze in een aparte kom au bain-marie, of in een magnetronbestendig plastic bakje in de magnetron. Verdeel de pure chocolade over de dulce de leche en strijk glad. Verdeel met een lepel de witte chocolade erover en roer met de punt van de lepel door de witte chocolade om een mooi marmereffect te krijgen.

Zet de bakvorm op een koele plek zodat de chocolade op kan stijven. Snijd de Millionaire’s shortbread in kleine blokjes.

No bake Millionaire's shortbread

Enjoy!

Amerikaanse recepten, Chocolade, Gebak, Wereldgerecht, Zoet

Dit vind je misschien ook lekker

Bekijk alle recepten
18 reacties

Verdeel je liefde

  1. Linda

    Hoi Annemiek,

    Al in verschillende winkels gekeken naar zo’n blikje gecondenseerde melk, maar nog nergens gevonden. Waar koop jij het?

  2. willeke-its-me

    Even een vraagje: Hoe lang moet het “harden”? En kan je dit het best in de koelkast laten “harden” of gewoon op kamertemperatuur?

    1. Als de chocolade (bijna) hard is kun je hem aansnijden. Ik bewaar hem het liefst in de kelder en niet in de koelkast, dan wordt hij namelijk erg hard.

  3. Gerda

    Wat is het recept dulce de leche?

    1. Hoi Gerda, ik heb de link erin gezet! 🙂

  4. Soraya

    Als je geen keukenmachine heb,kan het dan ook met een staafmixer of iets anders

    1. Koekjes vermalen kan niet met een staafmixer Soraya. Je kunt ze eventueel wel in een zak doen en pletten met een pan of deegroller.

  5. Soraya

    Als je geen keukenmachine heb kan het dan oom met een staafmixer ofzo

  6. Miekske

    Aan het maken!!! ben zo benieuwd

    1. Mieke

      De bodem Is bij mij erg kruimelig, en heb alle ingrediënten goed afgewogen. Wat doe ik verkeerd en moet zou ik dan in het vervolg meer boter moeten gebruiken?

      1. Hoi Mieke, hoe is het eindresultaat als de vulling eroverheen zit? Nog steeds te kruimelig? Anders kun je de volgende keer idd iets meer boter toevoegen.

  7. S.

    Lijkt me heerlijk! Hoe lang kan je de koekjes bewaren?

    1. Zeker een week Stephanie

  8. Annette

    Een koele plek; dus niet persé de koelkast?

    1. Nee hoor Annette, de koelkast hoeft niet. De karamel en chocolade worden dan erg hard en dat vind ik persoonlijk minder lekker.

  9. Caroline

    Ziet er heerlijk uit. Komt op mijn to cook lijstje😀.

    1. Caroline

      Al gemaakt. Verslavend lekker!

      1. Haha, leuk om te horen! 🙂

Follow on Bloglovin mytastenld.com mytastebe.com