Cannelloni met spinazie, ricotta en tomatensaus

Niks geen moeilijk gedoe met het vullen van die kleine pastabuisjes, deze cannelloni maak je heel eenvoudig met verse pastavellen! Ik vul de pastavellen met een mengsel van verse spinazie en ricotta, rol ze op en dek ze liefdevol toe met mijn zelfgemaakte verse tomatensaus. Bestrooien met wat kaas en even gratineren in de oven. Smullen maar! 

Hoofdgerecht, Italiaanse recepten, Ovenrecepten, Pastarecepten, Vegetarisch, Wereldgerecht

Ingrediënten

  • 250 g verse lasagnebladen
  • 1 teen knoflook, uitgeperst
  • 500 g verse bladspinazie
  • Nootmuskaat, vers raspen of gedroogd
  • 450 g ricotta
  • 500 ml tomatensaus, ik gebruikte dit recept
  • 100 g parmezaan, geraspt
  • Extra vierge olijfolie
  • Zout en peper uit de molen

Bereiding

Indien nodig, was de spinazie en dep droog. Breng een ruime pan met water en wat zout aan de kook voor de pasta.

Verhit ondertussen een grote koekenpan met wat olijfolie en voeg de knoflook toe. Fruit de knoflook kort aan — niet bruin laten worden — en voeg dan een flinke hand spinazie toe. Schep om totdat de spinazie is geslonken en voeg dan opnieuw een flinke hand spinazie toe. Herhaal dit totdat alle spinazie in de pan zit en is geslonken. Breng op smaak met zout en peper. Schep de spinazie in een fijne zeef en druk met de achterkant van een lepel al het vocht eruit. Leg de spinazie op een snijdplank en hak fijn met een mes. Doe de spinazie in een kom en meng met de ricotta. Breng op smaak met een snuf nootmuskaat en zout en peper.

Maak een theedoek vochtig en spreid uit op het aanrecht. Laat 3 lasagnebladen in de pan met kokend water glijden. Na een paar tellen komen de lasagnebladen boven drijven en schep je ze voorzichtig uit de pan op de theedoek. Kook opnieuw 3 lasagnebladen en leg ze op de theedoek. Schep op elk lasagnevel een hoopje van het spinaziemengsel en rol de lasagnebladen op.

Verdeel de helft van de tomatensaus in een ovenschaal en verdeel de cannelloni erover. Kook de overige zes lasagnebladen, vul ze en rol ze op. Leg de cannelloni in de ovenschaal en bedek met de overige tomatensaus. Bestrooi met de parmezaanse kaas.

Bak circa 20 minuten in de oven op 200 graden, of totdat de bovenkant goudbruin is.

 

Dit vind je misschien ook leuk

Bekijk alle recepten
Geen reacties

Verdeel je liefde

Follow on Bloglovin mytastenld.com mytastebe.com