Witte chocolademousse dessertglaasjes

Zin om het (kerst)diner met een knaller af te sluiten, maar niet zoveel zin om lang in de keuken te staan? Dan is dit dessert voor jou! Deze dessertglaasjes met witte chocolademousse, koekkruimels en verse frambozen zet je binnen 20 minuten op tafel, of — nog makkelijker — je maakt ze al een dag van tevoren! 

Bekijk snel de video hierboven en ga aan de slag!

Kookvideo's, Thema recepten, Chocolade, Dessert, Kerstrecepten, Zoet

Ingrediënten

  • 500 ml slagroom
  • 250 g witte chocolade
  • Crème de cassis (zwarte bessenlikeur)
  • 250 g frambozen
  • 250 g Speculoos koffieleutjes, of bastognekoeken

Verder nodig

  • 4 dessertglaasjes
  • Keukenmachine met hakmolen
  • Elektrische handmixer
  • Handgarde

Bereiding

Maal de koekjes fijn in de keukenmachine en verdeel over de bodem van 6 dessertglaasjes (houd wat koekkruim achter voor garnering). Verdeel over elk glas wat frambozen (houd wat frambozen achter voor garnering) en een scheutje crème de cassis.

Smelt de chocolade au bain-marie in de helft van de slagroom. Haal van het vuur en laat afkoelen. Klop de overige slagroom lobbig en spatel door de chocoladeroom. Verdeel de room voorzichtig over de dessertglaasjes.

Bewaar de glaasje tot gebruik in de koelkast.

Vlak voor serveren

Garneer de glaasjes met de overige frambozen, wat van het achtergehouden koekkruim en een extra druppeltje crème de casis.

Geen reacties

Verdeel je liefde

Dit vind je misschien ook leuk

Bekijk alle recepten
Follow on Bloglovin