Witte chocolademousse dessertglaasjes

Zin om het (kerst)diner met een knaller af te sluiten, maar niet zoveel zin om lang in de keuken te staan? Dan is dit dessert voor jou! Deze dessertglaasjes met witte chocolademousse, koekkruimels en verse frambozen zet je binnen 20 minuten op tafel, of — nog makkelijker — je maakt ze al een dag van tevoren! 

Bekijk snel de video hierboven en ga aan de slag!

Thema recepten, Kookvideo's, Kerstrecepten, Dessert, Chocolade, Zoet

Ingrediënten

  • 500 ml slagroom
  • 250 g witte chocolade
  • Crème de cassis (zwarte bessenlikeur)
  • 250 g frambozen
  • 250 g Speculoos koffieleutjes, of bastognekoeken

Verder nodig

  • 4 dessertglaasjes
  • Keukenmachine met hakmolen
  • Elektrische handmixer
  • Handgarde

Bereiding

Maal de koekjes fijn in de keukenmachine en verdeel over de bodem van 6 dessertglaasjes (houd wat koekkruim achter voor garnering). Verdeel over elk glas wat frambozen (houd wat frambozen achter voor garnering) en een scheutje crème de cassis.

Smelt de chocolade au bain-marie met 100 ml van de slagroom. Haal van het vuur en laat afkoelen. Klop de overige slagroom lobbig en spatel door de chocoladeroom. Verdeel de room voorzichtig over de dessertglaasjes.

Bewaar de glaasje tot gebruik in de koelkast.

Vlak voor serveren

Garneer de glaasjes met de overige frambozen, wat van het achtergehouden koekkruim en een extra druppeltje crème de casis.

7 reacties

Verdeel je liefde

  1. nathalie

    Hallo,
    hoeveel ml inhoud hebben de dessertglaasjes die u gebruikt heeft?

    1. Hettie de Boe

      Is er ook iets alcoholvrij ter vervanging van crème the casus?

      1. Je kunt het gewoon weglaten of gebruik wat verse vanille, dat geeft ook een extra lekkere smaak.

    2. Loes v Engelen

      Hallo, in het filmpje staat smelt de witte chocolade met de helft van de slagroom maar in de tekst staat 100 ml. Welke van de twee is het?

      1. Hoi Loes, in het filmpje zijn kleinere hoeveelheden gebruikt. Het uitgeschreven recept is verdubbeld en kun je aanhouden. Die 100 ml komt overigens niet zo nauw. Het scheutje room is bedoeld om de chocolade wat vloeibaarder te maken zodat hij later beter gemengd kan worden met de geklopte room. 🙂

  2. Claudia

    kan ik de toetjes avond van tevoren al maken?

    1. Ja hoor, dat kan prima!

Dit vind je misschien ook leuk

Bekijk alle recepten
Follow on Bloglovin