Yoghurt citroen muffins (uit ‘Zoet’)

Deze yoghurt citroen muffins komen uit het kookboek Zoet van Sofie en Jorrit van Lekker & Simpel: een laagdrempelig en ongecompliceerd boek met maar liefst 125 zoete recepten! ‘Als het ons zelfs lukt om deze bakrecepten te maken, dan kunnen jullie dat zeker ook’, schrijven Sofie en Jorrit in hun voorwoord. En daarmee is de toon voor het boek gezet. Zoet is alweer het vijfde kookboek van hun hand, maar hun eerste boek met uitsluitend zoete recepten. Nadat ik het boek op mijn gemak heb doorgebladerd heb ik zin om de keuken in te gaan. Bijna alle recepten hebben een korte ingrediëntenlijst en eenvoudige bereiding en zijn hierdoor heel uitnodigend om te maken. Ook fijn: het boek heeft een softcover en middelklein formaat en ligt hierdoor lekker in de hand. 

Yoghurt citroen muffins

Ik ging aan de slag met het recept voor de yoghurt citroen muffins met maanzaad. Dit recept is voldoende voor 5 muffins. Je maakt ze in 10 minuten, daarna doet de oven de rest van het werk. De citroenrasp geeft de muffins een heerlijke, frisse smaak en het maanzaad zorgt voor een lekkere bite. Ze zijn heerlijk!

Gebak, Zoet

Ons nieuwe kookboek is uit! Koken met KeukenLiefde FAMILIEGERECHTEN is een bundel van al onze favoriete familiegerechten variërend van echte verwengerechten zoals pizza, lasagne bolognese met bechamelsaus, kip kebab schotel, sushi en chicken tenders, tot makkelijke familiegerechten voor doordeweeks als jambalaya, kip in pestoroomsaus, mihoen goreng met veel verse groente en witlofschotel met gehakt en roomsaus. Maar ook een echt familiegerecht dat van generatie op generatie is doorgegeven: Duitse reibekuchen. Bestel hem hier!

(0 stemmen)
Geen reacties

Verdeel je liefde

Dit vind je misschien ook leuk

Bekijk alle recepten
Follow on Bloglovin