Yoghurtcake met een vleugje citroen

Deze yoghurtcake is heerlijk smeuïg en fris door het vleugje citroen. Bovendien is hij snel en makkelijk om te maken. Bestrooi vlak voor serveren royaal met poedersuiker voor een extra feestelijk effect! 

Gebak, Zoet

Ons nieuwe kookboek is uit! Koken met KeukenLiefde FAMILIEGERECHTEN is een bundel van al onze favoriete familiegerechten variërend van echte verwengerechten zoals pizza, lasagne bolognese met bechamelsaus, kip kebab schotel, sushi en chicken tenders, tot makkelijke familiegerechten voor doordeweeks als jambalaya, kip in pestoroomsaus, mihoen goreng met veel verse groente en witlofschotel met gehakt en roomsaus. Maar ook een echt familiegerecht dat van generatie op generatie is doorgegeven: Duitse reibekuchen. Bestel hem hier!

(1 stemmen)
6 reacties

Verdeel je liefde

 1. Nathalie

  Zou je de bloem kunnen vervangen door vb. amandelmeel of speltmeel?

  1. Hoi Nathalie, het schijnt te kunnen maar ik heb er zelf weinig (geen eigenlijk) ervaring mee. Durf dus niet te zeggen hoe het resultaat wordt.

 2. Marion

  Ziet er heerlijk uit, alleen ben ik niet zo’n fan van zonnebloemolie. Zou je de olie kunnen vervangen door roomboter en zo ja, welke hoeveelheid heb je dan nodig?

  1. Hoi Marion, je kunt ook roomboter gebruiken, maar durf niet te zeggen of je dezelfde hoeveelheid boter moet gebruiken. Ik heb hier zelf namelijk geen ervaring mee. Als je een gokje wilt nemen zou ik 200 gram roomboter proberen.

 3. Jenny

  Bakpoeder of baking soda?

  1. Bakpoeder!

Dit vind je misschien ook leuk

Bekijk alle recepten
Follow on Bloglovin