Yoghurtcake met een vleugje citroen

Deze yoghurtcake is heerlijk smeuïg en fris door het vleugje citroen. Bovendien is hij snel en makkelijk om te maken. Bestrooi vlak voor serveren royaal met poedersuiker voor een extra feestelijk effect! 

Gebak, Zoet

Ingrediënten

  • 140 g zonnebloemolie + extra om in te vetten
  • 200 fijne kristalsuiker
  • 4 eieren, op kamertemperatuur
  • 1 el citroensap + 1 tl citroenrasp
  • 250 g volle yoghurt, op kamertemperatuur
  • 250 g bloem + extra om bakvorm te bestrooien
  • Snufje zout
  • 9 g bakpoeder

Verder nodig

  • Elektrische handmixer
  • Spatel
  • Fijne zeef
  • Tulbandvorm of cakevorm

Zorg dat alle ingrediënten op kamertemperatuur zijn als je ze gaat mengen, dan voorkom je dat het beslag gaat schiften.

Bereiding

Verwarm de oven (boven- en onderwarmte) voor op 175 graden. Vet het cakeblik in met boter of olie.

Klop de olie samen met de suiker luchtig. Voeg één voor één de eieren toe en klop verder tot een romig mengsel. Voeg de yoghurt toe en klop op lage stand door het beslag.

Roer de bloem, het zout en het bakpoeder in een kom door elkaar. Zeef het bloemmengsel in twee porties al zevend boven de kom met beslag en spatel er luchtig doorheen.

Schenk het beslag in het cakeblik en bak 60 minuten in het midden van de oven. Haal de cake uit de oven en laat afkoelen op een rooster. Stort de afgekoelde cake op een bord en serveer op een mooie schaal. Bestrooi vlak voor serveren eventueel met poedersuiker.

Dit vind je misschien ook leuk

Bekijk alle recepten
Geen reacties

Verdeel je liefde

Follow on Bloglovin mytastenld.com