Yoghurtcake met een vleugje citroen

Deze yoghurtcake is heerlijk smeuïg en fris door het vleugje citroen. Bovendien is hij snel en makkelijk om te maken. Bestrooi vlak voor serveren royaal met poedersuiker voor een extra feestelijk effect! 

Gebak, Zoet

Ingrediënten

  • 140 g zonnebloemolie + extra om in te vetten
  • 200 fijne kristalsuiker
  • 4 eieren, op kamertemperatuur
  • 1 el citroensap + 1 tl citroenrasp
  • 250 g volle yoghurt, op kamertemperatuur
  • 250 g bloem + extra om bakvorm te bestrooien
  • Snufje zout
  • 9 g bakpoeder

Verder nodig

  • Elektrische handmixer
  • Spatel
  • Fijne zeef
  • Tulbandvorm of cakevorm

Zorg dat alle ingrediënten op kamertemperatuur zijn als je ze gaat mengen, dan voorkom je dat het beslag gaat schiften.

Bereiding

Verwarm de oven (boven- en onderwarmte) voor op 175 graden. Vet het cakeblik in met boter of olie.

Klop de olie samen met de suiker luchtig. Voeg één voor één de eieren toe en klop verder tot een romig mengsel. Voeg de yoghurt, citroensap en -rasp toe en klop op lage stand door het beslag.

Roer de bloem, het zout en het bakpoeder in een kom door elkaar. Zeef het bloemmengsel in twee porties al zevend boven de kom met beslag en spatel er luchtig doorheen.

Schenk het beslag in het cakeblik en bak 60 minuten in het midden van de oven. Haal de cake uit de oven en laat afkoelen op een rooster. Stort de afgekoelde cake op een bord en serveer op een mooie schaal. Bestrooi vlak voor serveren eventueel met poedersuiker.

Reserveer ons nieuwste kookboek: FAMILIEGERECHTEN

Reserveer hier ons nieuwe kookboek FAMILIEGERECHTEN

Medio september komt ons nieuwe kookboek FAMILIEGERECHTEN uit! Reserveer hem nu en hij valt straks als een van de eerste bij jou op de deurmat! 

Bestel nu!

(0 stemmen)
6 reacties

Verdeel je liefde

  1. Nathalie

    Zou je de bloem kunnen vervangen door vb. amandelmeel of speltmeel?

    1. Hoi Nathalie, het schijnt te kunnen maar ik heb er zelf weinig (geen eigenlijk) ervaring mee. Durf dus niet te zeggen hoe het resultaat wordt.

  2. Marion

    Ziet er heerlijk uit, alleen ben ik niet zo’n fan van zonnebloemolie. Zou je de olie kunnen vervangen door roomboter en zo ja, welke hoeveelheid heb je dan nodig?

    1. Hoi Marion, je kunt ook roomboter gebruiken, maar durf niet te zeggen of je dezelfde hoeveelheid boter moet gebruiken. Ik heb hier zelf namelijk geen ervaring mee. Als je een gokje wilt nemen zou ik 200 gram roomboter proberen.

  3. Jenny

    Bakpoeder of baking soda?

    1. Bakpoeder!

Dit vind je misschien ook leuk

Bekijk alle recepten
Follow on Bloglovin