Zak van Sinterklaas van bladerdeeg en gehakt

Een hartig hapje maken voor sinterklaasavond? Deze sinterklaaszakjes maak je van bladerdeeg en gekruid gehakt. Serveer ze het liefst (lauw)warm uit de oven, dan zijn ze het allerlekkerst! 

Zie onderstaande tip als je ze van tevoren wilt maken.

Thema recepten, Sinterklaasrecepten, Voor bij de borrel

Ingrediënten

  • 1 pakje roomboterbladerdeeg
  • 350 g gemengd gehakt
  • 1 tl koek- en speculaaskruiden
  • 1 tl sambal manis
  • 2 el paneermeel
  • 2 eieren

Verder nodig

  • Vel bakpapier
  • Keukentouw

Tip! Wil je deze bladerdeegzakjes van Sinterklaas graag van tevoren maken? Bak ze dan iets korter in de oven, tot ze licht goudbruin zijn. Laat ze volledig afkoelen en bewaar ze in een diepvrieszak. Bak ze voor serveren af in de oven, circa 8 minuten in een voorverwarmde oven op 200 graden, of tot ze goudbruin en warm zijn.

Bereiding

Verwarm de oven voor op 225 graden. Bekleed een bakblik met bakpapier.

Laat de vellen bladerdeeg ontdooien. Doe ondertussen het gehakt en de overige ingrediënten in een kom en breng op smaak met zout en peper uit de molen. Kneed met je handen goed door. Draai 10 gehaktballetjes van het gehakt. Verwijder het folie aan de onderkant van het bladerdeeg.

Leg in het midden van elk vel bladerdeeg een gehaktballetje. Vouw het bladerdeeg naar boven om het gehaktballetje heen. Knijp de bovenkant dicht zodat je een bladerdeegzakje hebt. Verdeel de pakketjes over het bakblik. Klop het andere ei los. Bestrijk de pakketjes rondom dun met losgeklopt ei. Knip 10 stukjes keukentouw af. Bind elk bladerdeegzakje vast met een stukje keukentouw en maak vast met een strikje.

Bak circa 20 minuten in de oven, of tot de bladerdeegzakjes goudbruin zijn.

Zak van Sinterklaas van bladerdeeg en gehakt

Zak van Sinterklaas van bladerdeeg en gehakt

Zak van Sinterklaas van bladerdeeg en gehakt

Geen reacties

Verdeel je liefde

Dit vind je misschien ook leuk

Bekijk alle recepten
Follow on Bloglovin