Zelfgemaakte slavink

Dol op een slavink? Zo’n gekruid gehaktrolletje omwikkeld met een plakje spek en gedipt in peterselie kun je ook heel eenvoudig zelf maken. Heerlijk om te serveren bovenop de stamppot met een kuiltje jus, of met een gekookt of gebakken aardappeltje en lekkere groente zoals bietjes of bloemkool. Een ouderwets lekker agv’tje om van te smullen!

Airfryer

Ik maak ze graag in de airfryer, dan hoef je geen koekenpan met vet te gebruiken, zijn ze snel klaar en worden ze rondom mooi goudbruin, zonder enige moeite. Heb je geen airfryer, dan kun je ze ook in de oven, of koekenpan bakken.

Gehakt

Je kunt zowel gemengd gehakt als rundergehakt gebruiken voor dit recept. Ik gebruik het liefst gemengd gehakt omdat dat wat vetter is en wat sappiger blijft.

Verschil tussen slavink en blinde vink?

Een blinde vink is bijna hetzelfde als een slavink alleen is het spek vervangen door een dun lapje vlees, vaak een kalfslapje.

Zelfgemaakte slavink

Airfryer, Hoofdgerechten, Vleesrecepten

Smaakt dit recept naar meer? Wist je dat we twee kookboeken hebben uitgebracht?

Inspiratie nodig voor het avondeten? In KOKEN MET KEUKENLIEFDE en KOKEN MET KEUKENLIEFDE FAMILIEGERECHTEN vind je 75 makkelijke én originele hoofdgerechten voor elke dag!

Bestel ze hier

(8 stemmen)
Geen reacties

Deel je liefde

Dit vind je misschien ook leuk

Bekijk alle recepten
Follow on Bloglovin
Keuken♥Liefde