Zwarte olijventapenade

Onlangs kreeg ik van een KL-bezoeker de vraag of ik niet een lekker recept wist voor zwarte olijventapenade. Bij nadere inspectie kwam ik erachter dat dat recept inderdaad nog ontbrak op KL. Terwijl ik er zo dol op ben! Ik ben snel de keuken ingegaan om te experimenteren. Het resultaat is heerlijk!

Zwarte olijventapenade smaakt heerlijk bij de borrel op een stokbroodje, maar je kunt er ook mee koken en bakken. Wat denk je bijvoorbeeld van kip of hartige bladerdeegvlinders gevuld met tapenade!  

Voor bij de borrel

Ons nieuwe kookboek is uit! Koken met KeukenLiefde FAMILIEGERECHTEN is een bundel van al onze favoriete familiegerechten variërend van echte verwengerechten zoals pizza, lasagne bolognese met bechamelsaus, kip kebab schotel, sushi en chicken tenders, tot makkelijke familiegerechten voor doordeweeks als jambalaya, kip in pestoroomsaus, mihoen goreng met veel verse groente en witlofschotel met gehakt en roomsaus. Maar ook een echt familiegerecht dat van generatie op generatie is doorgegeven: Duitse reibekuchen. Bestel hem hier!

(1 stemmen)
Eén reactie

Verdeel je liefde

 1. Jacqueline

  Goedemiddag, ik kijk regelmatig even op je site voor fijne kookinspiratie. Waarvoor dank ! . En nu werd ik getriggerd door de zwarte olijven tapenade. Want ik was benieuwd of jij wel lekkere zwarte olijven had gevonden in ons land.
  De meesten die hier worden verkocht zijn smakeloos, gladde schil (door de bewerking want ze horen rimpelig te zijn).
  Dus … als ik in Frankrijk ben koop ik altijd de zwarte olijven daar. Op de markt of zelfs uit de supermarkt zijn ze stukken beter dan die wij in de winkels hebben. Bij voorkeur de olives à la grecque zonder wat voor een olie in het potje. Als je die smaak gewend bent wil je de laffe smaak van die wij hebben echt niet meer proeven 🙂
  Nogmaals dank voor alle recepten !
  Vriendelijke groet, Jacqueline

Dit vind je misschien ook leuk

Bekijk alle recepten
Follow on Bloglovin