Zwarte olijventapenade

Onlangs kreeg ik van een KL-bezoeker de vraag of ik niet een lekker recept wist voor zwarte olijventapenade. Bij nadere inspectie kwam ik erachter dat dat recept inderdaad nog ontbrak op KL. Terwijl ik er zo dol op ben! Ik ben snel de keuken ingegaan om te experimenteren. Het resultaat is heerlijk!

Zwarte olijventapenade smaakt heerlijk bij de borrel op een stokbroodje, maar je kunt er ook mee koken en bakken. Wat denk je bijvoorbeeld van kip of hartige bladerdeegvlinders gevuld met tapenade!  

Voor bij de borrel

Smaakt dit recept naar meer? Wist je dat we twee kookboeken hebben uitgebracht?

Inspiratie nodig voor het avondeten? In KOKEN MET KEUKENLIEFDE en KOKEN MET KEUKENLIEFDE FAMILIEGERECHTEN vind je 75 makkelijke én originele hoofdgerechten voor elke dag!

Bestel ze hier

(2 stemmen)
3 reacties

Deel je liefde

 1. pascal

  wauw ik had het nog nooit gegeten. maar dat recept zal ik onthouden dat is erg lekker.
  bedankt voor je recept,
  ps ik haal veel receptjes hier weg en ze zijn allemaal lekker top site 🙂

  1. Leuk om te horen Pascal! 🙂

 2. Jacqueline

  Goedemiddag, ik kijk regelmatig even op je site voor fijne kookinspiratie. Waarvoor dank ! . En nu werd ik getriggerd door de zwarte olijven tapenade. Want ik was benieuwd of jij wel lekkere zwarte olijven had gevonden in ons land.
  De meesten die hier worden verkocht zijn smakeloos, gladde schil (door de bewerking want ze horen rimpelig te zijn).
  Dus … als ik in Frankrijk ben koop ik altijd de zwarte olijven daar. Op de markt of zelfs uit de supermarkt zijn ze stukken beter dan die wij in de winkels hebben. Bij voorkeur de olives à la grecque zonder wat voor een olie in het potje. Als je die smaak gewend bent wil je de laffe smaak van die wij hebben echt niet meer proeven 🙂
  Nogmaals dank voor alle recepten !
  Vriendelijke groet, Jacqueline

Dit vind je misschien ook leuk

Bekijk alle recepten
Follow on Bloglovin
Keuken♥Liefde