Groene pesto van babyboerenkool

Groene pesto van babyboerenkool

Precies drie seconden. Zo lang moest ik nadenken voor een recept met schattige babyboerenkool. Vezet had me twee zakjes toegestuurd. Genoeg dus om eens gek te doen …

Als je weet waar er lessen ‘zwemmen in groene pesto’ zijn, bel me dan. Ik ben dol op dat goedje. Het leek me nu een prima idee om de basilicum eens te vervangen door zachte, malse babyboerenkool. #Doemeermetboerenkool: the game is on!

Verrijk met deze pesto — net als de gewone variant — gerust talloze gerechten. Roer bijvoorbeeld een lepeltje door de saus van je favoriete pasta– of risottogerecht, drizzle hem over een pizza met groene asperges en Parmaham, verrijk je tosti of panini ermee, of serveer hem als dip met knapperig brood bij de borrel. Zo haal je telkens weer het zonnetje in je keukenleven!

Een tweede zakje bevatte slamelange met babyspinazie en snijbiet. Dat smulgeluk gebruikte ik als beleg voor deze heerlijke homemade cheeseburgers.

Ingrediënten voor 1 middelgrote pot

  • 40 g babyboerenkool (of voor gewone pesto basilicumblaadjes)
  • 30 g Pecorino (Parmezaan kan ook)
  • 1 klein teentje knoflook
  • 3 el pijnboompitten
  • 6 el extra vierge olijfolie

Verder nodig
Staafmixer, goed afsluitbare jam-, of weckpot

Bereiding
Doe alle ingrediënten in de staafmixer en mix tot een gladde pesto.

Bewaar in een jam-, of weckpot in de koelkast.

Groene pesto van babyboerenkool

Enjoy!

Speak Your Mind

*